Android 10 hataları ve devredışı olan uygulamanın arkaplanda açılması

mustafacanguclu

Centipat
Merhaba arkadaşlar.
Geçen sene Nisan ayında S10E aldım. Teknoloji meraklısı olduğum için tüm özelliklere uygulamalara vs. az çok hakim biri olarak yeni gelen Android 10 güncellemesinden sonra telefon sapıttı. Ben aşağıda tespit ettiğim hataları hemen listeleyeyim.
1. adaptif güç seçeneği açık olduğunda telefon uyandırıldığında birkaç saniyeliğine ekran donuyor. Güç seçeneğini kendi tespit ettikten sonra mesela güç seçeneği optimize ise tasarrufa tasarrufsa optimize ye geçiyor ve telefon kendine geliyor.
2. herhangi bir uygulama bir anda çöküyor. Oyun olur WP olur Chrome olur fark etmiyor. Hata bildirimi dahi çıkmıyor. Sanki hiç açmamışım gibi telefon ana ekrana dönüyor.
3. dolby atmos açık ve ses son seviyedeyken güncellemeden önce daha kaliteli yüksek ve netti. Şimdi azalmış gibi geliyor veya bende işitme kaybı oldu veya kuruntu yapıyorum. Emin değilim. Yazarak anlatamam.
4. Facebook Twitter gibi uygulamalar kullanmıyorum diye devredışı bıraktım. Mümkün olsa sileceğim ama ROM izin vermiyor silmeye. Başka bir zaman denk geldim ve uykuya alınmış yani arkaplanda hazır bekleyen uygulamaların listesine baktım ve devre dışı olmasına rağmen Facebook çalışıyor. İlgili 2 görsel ekleyeceğim oradan da bakabilirsiniz. Sistemden RAM yemeye devam ediyor.
5. Android 9 da bir uygulama açılınca RAM'da istediği belleği sistem otomatik olarak yer açıp veriyor. Android 10 da RAM ne zaman baksam yetersiz düzeyde ve oyunları açmadan RAM temizliği yapınca daha sağlıklı çalıştığını gözlemledim.

Android 10 güncellemesi ile gelen bir sürü stabilite ve bug var. Arada yazılım güncellemesi alıyoruz. Ama bu saydıklarım henüz bende çözülmüş değil. Telefon güncel. İlk aldığım zamanki antutu puanımla şu anki antutu puanım aynı. Yani donanımsal yavaşlama yok gibi. Bu yazılımsal hatalar herkeste mi var yoksa benim cihazda mi yazılım sıkıntısı oldu? Yardım ve görüşlerinize açığım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200120-124717_Device care.jpg
    Screenshot_20200120-124717_Device care.jpg
    158,1 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20200120-124715_Settings.jpg
    Screenshot_20200120-124715_Settings.jpg
    97,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende M20 kullanıyorum, 3-4 gün önce Android 10 güncellemesi aldı. Arayüzde lag, çoğu uygulamanın açılmaması, batarya ömrünün kısalması gibi saçma sapan sorunlar ortaya çıktı bende de. S10e de problem olduğunu sanmıyorum, tamamen şu One UI 2 ile alakalı, zaman geçip bu arayüz üstünde güncelleme aldıkça düzelecektir sanırım. Ayrıca benimde oyunlardaki performans ve Antutu puanımda değişim olmadı fakat arayüz Android 9 daki haline göre çok daha garip çalışıyor, kasma denmez de animasyonlarda lag var gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı