Android 9.0 Pie J7 Prime cihazına gelir mi?

Firmayı neden kötülediğinizi açıklayabilir misiniz? Hangi firma orta sekment cihazlarına 2 defa android sürüm güncelleştirmesi sunuyor. Bunu bana açıklayabilirmisin?

Bu yıl şok bir kararla Samsung 2016'da çıkan orta sekment cihazlarından bir kısmına 8.0 Oreo güncelleştirmesinin verileceğini duyurdu. 6.0 ile gelen cihaz 7.0 ve 8.0 sürümünü görecek. Çoğu marka amiral gemilerine bile bu desteği sunmakta zorlanıyorken orta sekment için gerçekten taktir edilmesi gereken bir durum. Sizde nankörlükte sınır tanımayarak 9.0 güncellemesini de istiyorsunuz.
Güncellik takıntınız varsa amiral gemilerine yönelmeliydiz.

Son olarak bir örnek paylaşmak istiyorum. 2016 yılında çıkan birbirlerine rakip 2 cihaz, Xperia XA ve J7 16. Her iki cihaz kutudan android 6.0 ile çıktı. Ek bir güncelleme alarak her biri 7.0 güncellemesini de aldılar. Çoğu kullanıcının dikkat etmeyen aslında android sürümünden daha önemli olan güvenlik yamalarını unutuyor. XA modelinde en son 5 Ağustos 2017'de aldığı son güvenlik yaması ile güvenlik yaması alımını durdurmuşken J7 16 modeli 1 Haziran 2018 güncel güvenlik yamasını aldı. İlerleyen dönemlerde de bu güncellemeleri alacağını tahmin ediyorum. Nisan ayında da ayrıca J7 16 8.0 Oreo güncellemesinin alınacağı duyuruldu firma tarafından. Sony cephesinde ise XA 2017 yılından itibaren güncelleme alımını durdu.
Telefon 6.0.1 ile çıktı ve sadece 7.0 aldı. 1 Güncelleştirme aldı. 2 Tane alsa gene iyi arkadaşım.
 
Telefon 6.0.1 ile çıktı ve sadece 7.0 aldı. 1 Güncelleştirme aldı. 2 Tane alsa gene iyi arkadaşım.

Zaten firmalarca bu sekmentte tek güncelleme veriyorlar. Bu geleneği bozarak Samsung J7 16 için 8.0 güncellemesini de vereceğinide duyurdu. Yazılım noktasında bu cihaz amiral gemisi ilgisi görüyor resmen.

Sürüm güncellemesinden çok önemli olan dediğim gibi güvenlik yamalarıdır.
 
10 dakikada ROM attığımı hatırlarım. Başta rehberleri adım adım aynı yapmanız gerek, sonradan ezberliyorsunuz. :p
Her ROM da güzel olmuyor işte. Stabil olmayanından tut, batarya kalibrasyonu yaptığım halde yüzde 60 gibi kapanan ROM'lar yüklediğimi hatırlarım emektar S4'e.
 
Keşke Galaxy S4, Galaxy S3, General Mobile 4G gibi bol ROM bulunan bir telefonum olsa da günlük ROM değiştirsem. Kendi kullandığım telefonda da ROM fazla, ama hepsi 5.5" olan versiyon için. Benim kullandığım 5" versiyonundaki ROM'larda ise kameranın ve sesin çöp olması gibi sorunlar var. Ben de Stock 6.0.1+Magisk ile kullanmak zorunda kalıyorum. Önceki telefonum Samsung Galaxy Trend Plus'u brick ettiğim için bir günde 7-8 ROM attığımı hatırlarım. Keza arkadaşımın Galaxy Ace'sinin Android sürümünü yükseltmek için de birçok defa ROM atmıştım. Artık özelleştirme, yavaş telefon veya fazladan özellik için ROM atmaya gerek kalmadı. Çoğu Android telefon bu ihtiyaçları karşılıyor zaten. Bizimki işin boyutunu aşmış @Handsome Reis :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı