Android bana göre özgürlük

Yani bunun Android ile alakalı olabileceğini sanmam neden dersen eğer, cünkü bahsettiğin konu cok büyük bir konu. Sen Facebook, İnstagram, Youtube, vb gibi bir sürü sosyal medya kullanıyorsun, Google üzerinden her hangi bir ürünün aramasını yaptığında yukarıdaki sosyal mecralarda da o ürünün reklamını görürsün. Buda Google'nın bir firmalara yada farklı şirketlere verdiği başka bir yatırım taktiğidir.

Bu olay İphone de olmaz diyebiliyor musun? O zaman sana hak veririm.
Android kullanırken AVM'ye gittiğim zaman 3-5 şirketten anında indirim mesajı gelirdi çünkü o çevrede olduğumu görüyordu. iPhone kullandığımdan beri böyle bir şey ile karşılaşmıyorum.

ben senede 1 kez telefon değiştirirdim. ve aldığım cihazlar o dönemin fiyat performans ürünleri olurdu.
2018 haziranda Xiaomi redmi 5 plus aldım.
pixel experince. rom ve google cam kurdum mis gibi oldu ilk defa bu kadar uzun telefon kullandım telefona can geliyor resmen.
evde iphone da var fakat bana zor geliyor kullanması

Android'i kötülemeyi bırakın.
Güvenlik sıkıntıları neden oluyor biliyor musunuz zararlı APK yükleyin ve bilmediğiniz sitelere girin al size Android güvenliği.
Not Android fanboyu değilim.

Yani bunun Android ile alakalı olabileceğini sanmam neden dersen eğer, cünkü bahsettiğin konu cok büyük bir konu. Sen Facebook, İnstagram, Youtube, vb gibi bir sürü sosyal medya kullanıyorsun, Google üzerinden her hangi bir ürünün aramasını yaptığında yukarıdaki sosyal mecralarda da o ürünün reklamını görürsün. Buda Google'nın bir firmalara yada farklı şirketlere verdiği başka bir yatırım taktiğidir.

Bu olay İphone de olmaz diyebiliyor musun? O zaman sana hak veririm.
Bu olay iPhone'da var sonuçta tarayıcı üzerinden bir şeyler araştırmışsın ve Google bunları görmüş, karşına ona göre reklam çıkarmış. Benim demek istediğim Android kullanırken nerede olduğumu görüyordu. Bir AVM'ye gittiğimde birkaç adet şirketten illa ki indirim mesajı geliyordu. Bu durum bir kere başıma gelmiş olsa şans derdim fakat her gittiğimde bu durumu yaşadığım için şans diyemiyorum. Google'ın Android telefonları nerede olduğunu takip ettiğini düşünüyorum. Bir süredir Android kullanmadığım için şimdi durum nasıl bilemiyorum.
iOS arayüzüne bir türlü alışamadım. Ayrıca depolama konusunda özgürlük vermemesi benim moralimi bozuyor. Kendi dosyalarım üzerinde tam hakimiyetimin olmasını isterim. O yüzden sonuna kadar Android.
Evet depolama konusu problemli. Bilgisayardan bir şeyler atmak ise ayrı bir can sıkıcı buna bende hak veriyorum. Zamanında bilgisayar üzerinden video attım, telefondan silmek istedim ama bilgisayar ile attığım için silmeme izin vermedi. Silene kadar canım çıktı.

Google'ın Android telefonları nerede olduğunu takip ettiğini düşünüyorum.
Google bir iş yaparken A kişi B kişi diye ayırmaz bence her yazılıma göre, istediği sonuca ulaşana kadar cabalar yani bir İphone'nın nerede olduğunu bilmek için Google'nın buna gücünün yetmeyeceğini düşünmek sacma olur bence.

Ayrıca bana bu güne kadar hiç o tarz bir sms gelmedi. Başka gelen varsa söylesin..

Dünyanın en büyük hack skandallarindan birinin Icloud olduğununun farkindasinizdir umarim. Ayirca yaklasik 8-9 yıldır rootlu telefon kullanırım bir kere daha virüs-trojan girmedi telefona. Zaten bunun root ile alakası yok açık kaynak derlenmis bir rom yukledikten sonra stok rom ile farklı bir yani kalmıyor güvenlik anlamında. Ki aslında custom romlar daha güvenli denebilir zira stok romlarda guvenlik guncellemeleri custom romlarin aksine 1 ay sonra geliyor. Dolayısıyla Android güvenli değildir diyenlerin bilgisi olduğunu sanmıyorum. Klasik popülist bir soylemden ibaret sadece, Android kasıyor demekten farkı yok. Bunun dışında Android özgürlüktür evet kiz arkadaşımın İphone telefonunu kullandikca kanser olmamak için zor tutuyorum kendimi en basit işlemleri bile yapamamak gerçekten bana hiç mantıklı gelmiyor sonuçta bu telefonları hayatımızı kolaylassin diye aliyoruz. Bir nevi belli noktalarda bize bilgisayarı actirmadan telefonla işimizi halletmemize yaramali. Android ile bunu yapabilirken İphone'de teknik anlamda bir eksiklik olmamasina rağmen bunları yapamamak benim gözümde o telefonun anlamını yitiriyor. Yoksa çok güzel telefon gerek kamera olsun gerek malzeme kalitesi olsun ancak işlevsel değil bu nedenle Android şu anlık tek tercihim.
Kişileştirilmis reklamların Android ile alaksi yok bu arada. Arama geçmişi dahil her seyinizi kaydeden bir ekosistem var şu anda bu nedenle o dediğiniz masaüstü bilgisayar için bile geçerli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı