Android cihazda pil süresi nasıl uzatılır?

Ali Çelik

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, cep telefonumda pil süresini uzatabilmek için kullanabileceğim bir uygulama arayışı içerisindeyim. Ben cihazı kullanmıyorken yani ekran kapalı durumdayken Whatsapp ve sistem harici hiçbir uygulamanın çalışmasını istemiyorum. Amacım telefonun işlemci, RAM kullanımını ve frekanslarını düşürmek. Bu sayede pil ömrünü daha da uzun saatlere yaymak istiyorum Bu şekilde kullanabileceğim Android bir uygulama biliyor musunuz?

Bunun için root atman gerekebilir, CPU kontrol uygulamaları var bunun için root yetkisine ihtiyaç var. Bana sorarsan da gerek yok. LineageOS gibi sistemlerde yerleşik olarak batarya tasarrufu modundan işlemci frekanslarını düşürebiliyorsun.

Kullandığın telefon nedir bilmiyorum ama güç tasarruf modunda başlangıç uygulamaları kısmı var ise oradan açılışta ve arkaplanda çalışmasını engelleyebilirsin.

Onun dışında harici uygulamalar kurmak gereksiz olur.

Telefonunda üstün güç tasarrufu modu varsa aç. Ayriyeten kullanmadığın zamanlarda ''Uçak modunu'' aç.

Özellikle batarya konusunda ios kullanıcıları hata bilinçsiz.

Kullanmadıkları anlarda bile wi-fi , bluetooth , gps açık geziyorlar. Bu bataryaya büyük zulüm, arabayı klima açık bırakıp gitmek ve kendi kendine çalışması gibi.

Yine aynı hataları android kullanıcıları bu sefer wifi , bluetooth , gps yanında NFC yide açık bırakarak yapıyorlar.

Senin istediğin daha gelişmiş bunların dışında birşey fakat telefonun stabil çalışmayacaktır , root yapıp işlemci hızı ile oynamak yerine var ise telefonun güç tasarruf moduna almalısın.

Cihazımda güç tasarruf modu elbette var. Pil süresinden de memnunum ama beni rahatsız eden durum ben cihazı kullanmıyorken dahi Facebook, İnstagram vb uygulamaların arka planda çalışması. Hem mobil veri kaybına sebep oluyorlar hem cihazın pilini tüketiyorlar. Greenify ile telefonun ekranını kapatınca otomatik olarak uygulamalar durdurulmaya zorlanıyor ve kapatılıyor ama sonrasında bunlar tekrar tekrar aktif hale geliyorlar.

Ekranı açınca kendi kendine aktif hale gelmemesi lazım ama? Telefona root atıp, Greenify' i rootlu modda kullanmanız işe yarayabilir.
Mobil bankacılık uygulamaları kullanıyorum. İşlerimden dolayı banka hesaplarımda devamlı para akışı oluyor. Root beni güvenlik konusunda biraz tedirgin ediyor.

Mobil bankacılık uygulamaları kullanıyorum. İşlerimden dolayı banka hesaplarımda devamlı para akışı oluyor. Root beni güvenlik konusunda biraz tedirgin ediyor.
Anlıyorum. Şu anlık aklıma başka bir yöntem gelmiyor. Greenify' in ayarlarını kurcalamayı denediniz mi? Deep Hibernation gibi ayarların olması gerekiyor. Android kullanmadığım için şu an bakamıyorum ama.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı