Android cihazlarda arka plan uygulamaları temizlenmeli mi?

Yeager_san

Kilopat
Makaleler
8
Yer
Paradis
Ben sadece sıklıkla kullandığım uygulamaları arka planda tutarken nadir girdiğim ağır uygulamaları arka plandan siliyorum. Sizce tüm hepsi temizlenmeli mi yoksa hiçbiri temizlenmemeli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem uygulamaları haricinde sık kullanılan uygulamalar RAM'den temizlenmemeli. Android sistemi arka planda çalışan ve RAM'de tutulan uygulamaları yönetme konusunda çok iyi zaten. RAM'den temizlenen her uygulama yeniden açıldığı zaman işlemci ekstra güç tüketir ve uygulamalar görece yavaş açılır.

Az sıklıkta kullandığınız ve arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamalar varsa arka planda çalışmasını ilgili uygulamanın pil ayarlarından kapatabilirsiniz. Bu şekilde ekstra işlem yapmaya ve 3. parti uygulama yüklemeye gerek kalmaz.

Screenshot_20240531-103914.png

Aslında onlar uyku moduna giriyor. Belli bir süreden sonra. Telefona ağırlık çöktüğün'de kapatıyorum ben.
Bende sadece çok fazla girip çıktığım uygulamaları açık bırakıyorum gayet stabil çalışıyor.

Symbian'dan beri arkada uygulama açık tutmayı sevmem. Kişisel tercih de denebilir ama açık kalması rahatsız edici ve performansı etkiliyor gibi psikolojik bir etkisi de var.
Evet hocam uykuya alıyor ama tamamen kapatmıyor yine de.

Sistem uygulamaları haricinde sık kullanılan uygulamalar RAM'den temizlenmemeli. Android sistemi arka planda çalışan ve RAM'de tutulan uygulamaları yönetme konusunda çok iyi zaten. RAM'den temizlenen her uygulama yeniden açıldığı zaman işlemci ekstra güç tüketir ve uygulamalar görece yavaş açılır.

Az sıklıkta kullandığınız ve arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamalar varsa arka planda çalışmasını ilgili uygulamanın pil ayarlarından kapatabilirsiniz. Bu şekilde ekstra işlem yapmaya ve 3. parti uygulama yüklemeye gerek kalmaz.

Eki Görüntüle 2209295
Kullanmadığım uygulamaların arkaplan etkinliğini kısıtladım zaten hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı