Android Cihazlarda ROM ve ROOT merakı

BerkayKudal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu merakınız ne zaman başladı? İlk ROOT ve ilk ROM attığınız telefon marka ve modeli nedir ? Neden böyle bir şey yapma gereği duydunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
S3 Mini ile başladım. Telefonun güncelleme almaması sebebebiyle Custom ROM'a ihtiyaç duymaya başladım. ROOT da atmış oldum o esnada.
Not: 28 defa custom ROM kurdum.

ROOT'u ayrı sormamın nedeni sadece ROOT attığım ROM atamadığım cihazımın olmasıdır, cahillik olarak algılamayınız.

Ace 2 de ilk Custom ROM'u kurdum 3 kere Softbrick oldu 3'ünü de çözdüm.

Merakım var ama garanti bitmeden bulaşmayacağım. 1.5 senelik Galaxy S3 kullanıcısıyım.

HTC One V ile başladım. Abim Sense' den sıkılınca farklı Custom ROM' lar denemiştim. Telefon brick olunca tüm gece boyunca şarjının bitmesini beklediğimi hatırlarım. Siz siz olun bataryası çıkmayan telefona ROM atmayın.

Galaxy W ile başladım. 100' lerce kez rom kurup kernel vs. değiştirdim. İlk kuruşum da soft brick, 2. kuruşumda ise hard brick ettim ama yine de pes etmeyip yola devam ettim. Şimdi ise gayet bilgiliyim bu konularla ilgili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…