Rehber Android cihazların ekranını VNC ile paylaşın: DroidVNC

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi Android cihazımızın ekranını VNC ile başka cihazlara aktaracağımız bu rehberde iyi okumalar dilerim.

Screen Mirror ve Smart View'den farkı ne?

Öncelikle bu görüntü aktarım yöntemlerinde sadece bu özelliği destekleyen sistemlerde görüntü alınabiliyor. Yani televizyonlarda ve Wi-Fi kartında görüntü alım desteği sağlanmış donanımlı Windows ve macOS bilgisayarlarda. Linux'ta bu doğrudan desteklenmiyor, onun yerine vnc kullanılıyor.

Droidvnc ile yayın başlattığınız cihazın ekranını istediğiniz kadar cihazdan izleyebiliyorsunuz, ölçeğe bağlı olarak screen Mirror'a göre daha hızlı ve kaliteli görüntü alabiliyorsunuz.

DroidVNC nasıl kullanılır?

Öncelikle droidvnc uygulamasını F-droid üzerinden edinmeniz, ardından da kurup erişilebilirlik ve diğer uygulamalar üzerinde gösterme izinlerini vermeniz gerekiyor, start tuşuna basınca sizden bunları sağlamanız içim pop-up bildiri çıkacak.

Ana ekran alttaki gibi gözükecek, "start on boot" seçeneğini kapatabilirsiniz. Cihazı yeniden başlattığınızda ekran paylaşım servisinizin açılmasını isteyeceğinizi sanmam.

Burada "password" yazan yerde kendinize bir şifre belirleyin.

Scaling adlı bir şeçenek var, onu azaltınca kalitesiz görüntü, hızlı geri dönüş alır; arttırınca ise kaliteli görüntü yavaş geri dönüş alırsınız. Bunu yayın yaptığınız cihaza göre değiştirirseniz verim alabilirsiniz.

Servisi başlattığınızda ise bu şekilde gözükecek:

Start/stop tuşunun altında erişim sağlayabilmemiz için IP adresi ve port numarasını vermekte, rehberde yerel ağ üzerinden gösterdim, cihaza internet erişimi sağlasaydım 3 tane IP adresi yazacaktı, cihazın IP adresini öğrenip o adresle ev dışından bağlanabilir, veya yerel ağ için 192.168 ile başlayan IP adresini kullanabilirsiniz.

Şimdi cihazımızın ekranını yayınlamaya başladığımıza göre başka bir cihazdan da almamız gerekiyor. Diğer cihazımıza Play Store'dan RealVNC veya F-droid'den AVNC kurmamız gerekiyor.

Ben önüme ilk AVNC çıktığı için onun üzerinden göstereceğim. Hâli hazırda yayın başlattığımız cihaz ile aynı ağda isek ana ekranda büyütece basıp o cihaza belirlediğimiz şifre ile bağlanabiliriz.

Şifreyi girdikten sonra kaydet diyebilirsiniz, kullanıcı adına gerek yok.

Ekran paylaştığımı kanıtlamak için pencereye aldım, daha ne yapayım?

İndirme Linkleri:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…