Android hiç akıcı gelmedi

Anonymous User

Centipat
Eski telefonum iPhone 6 idi ondan önce iPhone 5 ve iPad Air kullanmışlığım var. Sonra uygun bir fiyata kampanyalı A50 aldım, 64 GB depolama alanı ile ve 6 GB RAM ile çok akıcı olacağını düşündüm ama iPhone daha doğrusu iOS kadar verim alamadım. Cihazda zaten AMOLED yanığı olmuştu garantiye gönderdim batarya, ekran, arka kapak ve soketleri değiştirmişler ama ben hala iOS kadar verim alamadım. Zaten önceden kullandığım Android cihazlardan da iOS kadar verim alamadım, ayrıca iOS arayüzü çok daha güzel Android arayüzü çocuksu ve garip geliyor. Ben şimdi ne yapabilirim, geri iPhone 6 cihaza geçebilirim ama günümüz için çok eski ve pil sağlığı düşük zaten içinde orijinal bir batarya yok. Yahu anlayamadığım şey şu 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip güçlü işlemcili bir telefon nasıl akıcı olamaz? Ara sıra kasmalar oluyor Instagram'da gezinirken bildirim geliyor bildirimi açıyorum sonra işim bitince Instagram'a geri dönüyorum ve Instagram donmuş halde hiçbir şekilde hareket edemiyorum 10 saniye sonra normale dönüyor ve bunu beklemek çok sıkıcı parlaklık ve ses açma çubuklarını kaydırınca kasa kasa ilerliyor çubuk sanki 10 FPS gibi. Bir sürü gereksiz şey kapattım Sync kapattım aklınıza gelebilecek her şeyi kapattım ama değişen bir şey olmadı bir daha bir ürün alacak isem Apple alacağım yine Android hevesim çöp oldu öncekileri gibi. MacOS'da yazılım desteği bol bol olsa onu kullanacağım ama yok işte.

Ek olarak Samsung'un good lock uygulamalarından App booster uygulamasını denedim tüm sistem uygulamalarını sıra sıra optimize etti ama yine bir şey değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugüne kadar neredeyse her markanın cihazını kullandım çoğunlukla android kullandım apple cihazlarınıda ayıla bayıla kullandım. Şuandada android kullanıyorum fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Akıcılık stabilite konusunda apple herzaman öndeydi ve önde olmaya devam ediyor. Samsung cihazları almak isteyenlere ''s'' serisi haricinde cihaz önermiyorum. Amiral gemisi cihazlar olarak çıktığından diğer serilere kıyasla daha iyi olduklarını hem özellik hem fonksiyon ve çeşitlilik bakımından daha dolular. Gerçekten çok hoş özellikleri var. 2019 martta aldığım s9 plus cihazımı hala akıcı bir şekilde kullanıyorum 64 gb hafizasının çoğunu doldurmama rağmen bir takılma donma yaşamıyorum zaten sd kart takılabilir fakat bir apple akıcılığı yok bunu her iki cihazı kullananlar bilir ve kabullenir. Ama gel gelelim s9 plus iphone x ile kıyaslanıyor ve fiyatı iphone 8 den bile ucuz. Yani demek istediğim arada hatrı sayılır bir fiyat farkı var. Günümüzde bir çok gencimiz sırf adı ve havası var diye iphone cihazları alıp '' abi ayfon yaaa'' diyor. Gerçekten bu okadar saçmaki. Size hitap eden cihazları tercih etmelisiniz bence.

Şahsen üniversite öğrencisiyim memlekete gidip geliyorum sık sık yolculukta telefonuma istediğim kadar film dizi atıyorum yolculuğumda seyrediyorum. En önemlisi benim için bir cihazın sarjı iyi gitmeli. Powerbank takıp kabloya dolanmış vaziyette gezmeyi sevmiyorum. Şuanki cihazım 2 gün götürüyor beni. İstediğim zil sesleri için para vermiyorum veya istediğim filmi müziği rahatlıkla cihazıma aktarıyorum. Bunlar apple cihazındada yapılıyor tabiki ama bir hayli uğraştırıyor. Gerçekten apple cihazlarımı bugüne kadar ayıla bayıla kullandım ama şuan benim ihtiyaçlarımı daha çok android cihazım s9 plus karşılıyor ve memnunum. Sadece stabilite ve güvenlik için apple cihazlarına ailemin okadar para vermesine razı olamam az fiyattan bahsetmiyoruz.

Bu söylediklerim kendi şahsi görüşlerimdir saygılar.

Yok hocam, zaten Samsung almayı düşünmüyorum. Hocam benim düşünceme göre, Sasmung alınacak ise üst segment telefonları"S ve Note"serisi alınmalı. Samsung diğer modellerine gereken önemi vermiyor. Xiaomi, Realme gibi markalara bakıyorum hocam.

Bütçeniz nedir bilemediğim için öneride bulunmuyorum ama biraz beklersen birkaç haftaya kadar deneğerek almanı öneririm.
Şu markaları denemenizi tavsiye ederim;
Xaomi.
Oppo.
One+
Realmi.
Yaklaşık 2 yıl iPhone 6 16 GB kullandıktan sonra mi 8 Lite 4/64 modeline geçiş yaptım. Kamera, oyun performansı, batarya performansı olarak çok memnunum.

Bir de Lite modeli. Yinede fena değildir.

Bütçeniz nedir bilemediğim için öneride bulunmuyorum ama biraz beklersen birkaç haftaya kadar deneğerek almanı öneririm.
Şu markaları denemenizi tavsiye ederim;
Xaomi.
Oppo.
One+
Realmi.
6 Bin TL bütçe ayırdım. Teknik konulara fazlasıyla hakimim. Sürekli olarak alt segment cihaz kullanmış birisi olarak ekran, batarya, hoparlör, kamera hepsinin kompleks olarak iyi olduğu tek cihaz S10+ diye düşünüyorum bu bütçede. Fakat önerileriniz var ise seve seve değerlendiririm.

Size tavsiyem:
Xaomi mi Note10 alın.
Dikkat etmeniz hereken şey öncelikle hafızası yüksek olsun.
Şu da bir gerçek ki, Android IOS'a göre eksikleri daha fazla. Ama dünyanın sonu değil. F/P olarak ele aldığında şahsen yaptığım tercihlerinde kardayım.

Kağıt üzerinde üstün olsada iş kullanıcı deneyimine geldiği zaman s10+ gerçekten üstün kalıyor. Örneğin Pro modeli idi yanılmıyorsam 108 MP kamera özelliğinin sadece kağıt üzerinde 108 MP gözüküyor. Kamera konusunda kağıt üstündeki verilerden ziyade yazılımsal olarak bakmak lazım. 12 MP olan S10+ kamerası çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

Alabilirsiniz tabiki de gerçekten iyi telefon Corona Virüs bittikten sonra S20 almayı düşünüyorum. Ayrıca telefonun kamerası gerçekten iyidir.

Hocam Xiaomi Note 10 Pro'nun kamerası güzel ama diğer özellikleri kötü. S10+ her yönüyle Xiaomi Note 10 Pro'dan daha iyi.

OnePlus 7 serisine bir bakabilirsiniz hocam. Stabilitesine güvendiğim tek Çinli üretici. Arayüzleri de oldukça rafine.
Hocam Xiaomi Note 10 Pro'nun kamerası güzel ama diğer özellikleri kötü. S10+ her yönüyle Xiaomi Note 10 Pro'dan daha iyi.
Zaten bir amiral gemisiyle orta- üst segment telefonu karşılaştırmak mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…