Android için tarayıcı önerisi

• Konuyu başlatan XFG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.092
Maalesef, cihazım rootlu değil.

DNS ile gizleyin reklamları o zaman.

Maalesef, cihazım rootlu değil.

Screenshot_2023-10-27-22-26-08-170_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-10-27-22-26-11-007_com.android.settings.jpg

DNS.adguard.com

Opera'nın telefon tarafı bilgisayardan daha kötü. Çoğu özelliği yok. Telefonda Opera yerine Vivaldi kullanın.

Opera'da Çinli tarayıcısı. Exodus üzerinden baktığımda Via daha az izin istiyor ve veri çekiyordu. Via daha mantıklı.

Opera'nın telefon tarafı bilgisayardan daha kötü. Çoğu özelliği yok. Telefonda Opera yerine Vivaldi kullanın.

Opera'da Çinli tarayıcısı. Exodus üzerinden baktığımda VIA daha az izin istiyor ve veri çekiyordu. VIA daha mantıklı.

Peki Vivaldi güvenilir midir? Kullanılır mı?

Vivaldi Opera'nın eski geliştiricilerinin tarayıcısı. Çine sattıktan sonra geliştirmeye başlıyorlar. Telefon tarafında bilgisayar tarayıcısına yakın görünümü olan ve fazla özellik sunan bir tarayıcı. Bilgisayar tarafında kullanmam.

Vivaldi Opera'nın eski geliştiricilerinin tarayıcısı. Çin'e sattıktan sonra geliştirmeye başlıyorlar. Telefon tarafında bilgisayar tarayıcısına yakın görünümü olan ve fazla özellik sunan bir tarayıcı. Bilgisayar tarafında kullanmam.

Bilgisayar tarafındaki tarayıcı zaten başka. Şöyle güzel görünümlü, hızlı bir şey olsa yeterli olur. Yine forumda telefon tarafında Edge kullanılmaz diyorlardı. Chrome zaten reklamlar yüzünden kullanmayacağım. Brave bir süre sonra hantallaşıyor onu da kullanmam. Geriye dediğiniz gibi Vivaldi ve VIA kalıyor. Ters düşüyor.

Edge kullandığı reklam engelleme yetersiz. Firefox iki tarafta da hantal kalıyor. Brave otomatik doldurma hizmetlerinde çökme sorunu var. Bitwarden bağlı olduğumdan beni rahatsız ediyor. Aynı sorunu Kiwi üzerinde de yaşıyordum. Kiwi uzantı desteğinde sorun yaşıyordu ve garip bir şekilde diğer Chromium tarayıcılara göre hantal geliyordu.

Bu reklam engelleyince altta çıkan görsel bug Vivaldi, Firefox, Brave, Edge hepsinde var. Via üzerinde yok. Bence çok takılmayın. Bağlantıdaki uygulama ile test etmiştim. Çok fazla veri çekmiyor.

Edge kullandığı reklam engelleme yetersiz. Firefox iki tarafta da hantal kalıyor. Brave otomatik doldurma hizmetlerinde çökme sorunu var. Bitwarden bağlı olduğumdan beni rahatsız ediyor. Aynı sorunu kiwi üzerinde de yaşıyordum. Kiwi uzantı desteğinde sorun yaşıyordu ve garip bir şekilde diğer Chromium tarayıcılara göre hantal geliyordu.

Bu reklam engelleyince altta çıkan görsel bug Vivaldi, Firefox, Brave, Edge hepsinde var. VIA üzerinde yok. Bence çok takılmayın. Bağlantıdaki uygulama ile test etmiştim. Çok fazla veri çekmiyor.

VIA'nın reklam engelleme ayarı iyiyse onu kullanalım diyeceğim lakin, sanki eski sistemler için çıkarılmış gibi. Modern durmuyor.

Düzenli güncelleme alıyor ve sitelerde garip sorunlar yaşamadım. Chromium tarayıcılara arayüzü benziyor. Reklam engelleme ayarında filtre kaynaklarını kısmına gelirsen Easylist, AdGuard yerel filtresi(yani telefon dilini algılıyor Türkçe), Adblock engelle uyarısını kaldıran filtreler ile geliyor. Üst kısımdan filtre eklemene de izin veriyor.

Adblock testinin kendi filtresini ekledim çalışıyor. Ama test sayfası düzgün değer veremiyor. Hep %3 civarında kalıyor. Büyük ihtimalle telefonda testi tam anlamıyla yapamıyor. Adblock filtresi daha Global sitelerde işe yarıyor.

Eklediğim filtre.
Kod:
https://raw.githubusercontent.com/d3ward/toolz/master/src/d3host.adblock

Bazı reklam engelleyiciler(Adblock, Adblock Plus) ve kendinden reklam engellemesi olan tarayıcılar, bu tarz tüm filtreleri desteklemez. En azından bağlantıdaki testi %100 yapan filtreyi destekliyor. Test üzerinde doğru sonuç vermesede engellediğinden emin olabilirsiniz.

Ama yerel sitelerde iyi reklam engellediğini söyleyebilirim. Masaüstü tarayıcıları gibi açılır pencereleri engellemede başarısız. Zaten anime izlediğimden malum sitelerden dolayı bet sitelerine açılır pencereye denk geliyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı