Android için yedekleme programı önerisi

Makaleler
5
Dostlar herkese iyi sosyaller, 3 yıldır Realme GT2 kullanıyorum, cihazımdan çok memnunum hafızası hariç, 128 GB bir hafızaya sahip ve artırılamıyor maalesef. Bu yüzden telefondaki fotoğrafları, videoları, dosyaları, arşivleri vs. düzgünce bilgisayarıma aktarabileceğim bir yedekleme aracı bakıyorum. Programlara vs. fazla gerek yok fakat özellikle fotoğraf ve videolar benim için önemli. Elle de yedekleme yapacağım zaten ayrıca onları ama arada köşede benim kaçıracağım dosyalar olacağı için bir yazılım bakıyorum.

Dostlar herkese iyi sosyaller, 3 yıldır Realme GT2 kullanıyorum, cihazımdan çok memnunum hafızası hariç, 128 GB bir hafızaya sahip ve artırılamıyor maalesef. Bu yüzden telefondaki fotoğrafları, videoları, dosyaları, arşivleri vs. düzgünce bilgisayarıma aktarabileceğim bir yedekleme aracı bakıyorum. Programlara vs. fazla gerek yok fakat özellikle fotoğraf ve videolar benim için önemli. Elle de yedekleme yapacağım zaten ayrıca onları ama arada köşede benim kaçıracağım dosyalar olacağı için bir yazılım bakıyorum.
Syncthing: Hem telefona (Google Play'den) hem de bilgisayara kuruluyor. Hangi klasörleri senkronize edeceğini belirle. Aynı ağda olduklarında otomatik ve sürekli olarak senkronize oluyor. Hiçbir veri üçüncü parti sunuculardan geçmez, tamamen cihazlar arasında kalır.

FreeFileSync: Bilgisayara kurulan bir program. Telefonu USB ile bağlayıp (veya ağ üzerinden bağlantı kurup) kaynak (telefon) ve hedef (bilgisayar) klasörlerini seçip, "Senkronize et" butonuyla tek tıkla tüm farklı dosyaları karşıya aktarırsın. Zamanlayıcı ile otomatikleştirilebilir. Tam otomatik değil, ya zamanlayıcı kurman ya da ara sıra manuel başlatman gerekir. Syncthing kadar "kendiliğinden" çalışmaz.

Syncthing: Hem telefona (Google Play'den) hem de bilgisayara kuruluyor. Hangi klasörleri senkronize edeceğini belirle. Aynı ağda olduklarında otomatik ve sürekli olarak senkronize oluyor. Hiçbir veri üçüncü parti sunuculardan geçmez, tamamen cihazlar arasında kalır.

Freefilesync: Bilgisayara kurulan bir program. Telefonu USB ile bağlayıp (veya ağ üzerinden bağlantı kurup) kaynak (telefon) ve hedef (bilgisayar) klasörlerini seçip, "senkronize et" butonuyla tek tıkla tüm farklı dosyaları karşıya aktarırsın. Zamanlayıcı ile otomatikleştirilebilir. Tam otomatik değil, ya zamanlayıcı kurman ya da ara sıra manuel başlatman gerekir. Syncthing kadar "kendiliğinden" çalışmaz.

Sorun da o ya hocam telefonda hangi fotoğraf, hangi dosya hangi klasörde pek fikrim yok açıkçası, mısır çarşısına dönüştü telefonum 3 yıl içerisinde. Birçok şeyi yedekleyip ihtiyaç duymadıklarımı silmeyi düşünüyorum bu yüzden.

Sorun da o ya hocam telefonda hangi fotoğraf, hangi dosya hangi klasörde pek fikrim yok açıkçası, mısır çarşısına dönüştü telefonum 3 yıl içerisinde. Birçok şeyi yedekleyip ihtiyaç duymadıklarımı silmeyi düşünüyorum bu yüzden.
Telefonu USB ile bilgisayara bağlayınca, bilgisayar onu bir depolama aygıtı olarak görecek (Dosya aktarımı MTP seçtiğinde).

Fotoğraf ve videolar genelde DCIM, PICTURES gibi dosyalarda olacak. Önce bu dosyaların hepsini yedekle, sonra gereksiz olanlar sil. DOWNLOAD ve MOVIES klasörlerlerine de bak ne olur ne olmaz.

Ek olarak Google Fotoğraflar ile buluta da kaydedebilirsin.

Telefonu USB ile bilgisayara bağlayınca, bilgisayar onu bir depolama aygıtı olarak görecek (dosya aktarımı MTP seçtiğinde).

Fotoğraf ve videolar genelde dcım, pıctures gibi dosyalarda olacak. Önce bu dosyaların hepsini yedekle, sonra gereksiz olanlar sil. Download ve movıes klasörlerlerine de bak ne olur ne olmaz.

Ek olarak Google Fotoğraflar ile buluta da kaydedebilirsin.

Hocam bu saydıklarını zaten biliyorum. Ama bunlar dışında WhatsApp vb. uygulamalar kendi klasörlerini oluşturuyor yok mu bu yedeklemeyi yapabilecek basit bir program onu araştırıyorum. Şu anlık bir şey bulamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı