Android kernel derleme hataları

hanasan0o

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Android çekirdek derlerken karşılaştığım hatalarla ilgili yardımcı olabilir misiniz? Aşağıda aldığım hata mesajlarını ve sorunları paylaşıyorum:

Sorunlar:

1. Eksik Dizinler ve "cp" Hataları:

cp: target 'drivers/input/touchscreen/focaltech_3658u/include/firmware/': No such file or directory
cp: target 'drivers/input/touchscreen/focaltech_touch/include/firmware/': No such file or directory
cp: target 'drivers/input/touchscreen/focaltech_touch/include/pramboot/': No such file or directory

Bu hatalar, belirtilen dizinlerin eksik olduğunu gösteriyor. Ancak, bu dizinler doğru şekilde yerleştirilmiş olmalıydı. Bu hatayı nasıl çözebilirim?

2. Linker ve Kütüphane Hataları:

/home/hasan_2953/android/proton-clang/bin/ld: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6: unknown type [0x13] section `.relr.dyn'
/home/hasan_2953/android/proton-clang/bin/ld: skipping incompatible /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 when searching for /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6
/home/hasan_2953/android/proton-clang/bin/ld: cannot find /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6

Bu hatalar, libc.so.6 ve ld-linux-x86-64.so.2 gibi sistem kütüphanelerinin uyumsuz olduğunu gösteriyor. Proton-Clang toolchain kullanıyorum ve bu hata nedeniyle derlemem başarısız oluyor. Bu hatayı nasıl çözebilirim?

3. Yapılandırma Hataları:

make[3]: *** [scripts/Makefile.host:90: scripts/basic/fixdep] Error 1
make[2]: *** [../Makefile:502: scripts_basic] Error 2
make[1]: *** [/home/hasan_2953/android/NGK_android_kernel_xiaomi_sm8250/Makefile:689: include/config/auto.conf.cmd] Error 2

Bu hatalar da yapılandırma sırasında oluşuyor. Yapılandırma dosyalarını temizlemek ve yeniden yapılandırmak için hangi adımları takip etmeliyim?

Kullanmakta Olduğum Araçlar:

Toolchain: Proton-Clang

Kernel: Xiaomi SM8250 için özelleştirilmiş bir Android çekirdeği

Dağıtım: Ubuntu 20.04

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı