Rehber Android mi Apple mı tercih edilmeli?

Birazcık taraflı bir rehber olduğunu söyleyebilirim ve şunu da ekleyebilirim: Eğer 'Ben telefonumu kurcalamadan duramam' diyorsanız Android telefonlar bu konuda iPhone'lardan daha üstündür. Root atmak mı dersin, geliştiricinin telefona bastığı saçma uygulamaları silmek mi dersin, sana kalmış.

her daim android diyorum hulk çocuk

Yarısı tamam yarısı yanlış/eksik bir içerik olmuş. Yine de tamamen yanlış diyemeyiz.

Ekran kısmına doğru diyorum ben.

Batarya konusu da tamam.

Tasarım konusundaysa iPhone 11'in devasa çentiğini beğenmek biraz abes olur.

Bir yandan da kendi telefonumla (13t) kıyaslıyorum. Sıfır fiyatları neredeyse aynı. Her türlü kapıştırabiliriz ama mutlak kazanan ben olurum. Hatta sizinkinin bataryası biter doldurup gelirsiniz, tek batarya süresiyle 2 kere kazanmış olurum.

Her neyse, işlemci olarak da doğru bence ama yeni 15 pro/pro max oyun için de iyi bir tercih olabilir.

Kamera kısmı kesinlikle doğru.

İşletim sistemi de doğru diyelim. Kalite, zevk kısmına katılıyorum ama şu an S3'e bile yüksek bir Android sürümü kurup iyi kötü kullanabilirsin. iPhone 5, S3'ten 4 ay sonra çıkmış, şu an iphone 5 - 6 vs tuşlu telefon desen tuşluyu seçerim.

Sonuç kısmı genel olarak yanlış. Herkes Android'i kaliteli sanar diye bir şey yok. "iPhone daha iyidir, iPhone'la kıyaslanamaz" diyen kişi sayısı ülkenin yarısından fazladır. Belki de gerilemekte olan bir ülkenin göstergelerinden birisidir bu da. Fasa fiso. Peki neden telefonlarını yükseltmiyorlar? Belki de aldıklarında 3 - 4 bin olan telefonun bir üst modeli şu an 15 - 16 bin olduğu için olabilir. E para vermek istemiyorlardır, yeterli geliyordur belki de. Orası onlara kalmış ama bu kaliteyi belirtmez. Kullanım süresi olarak, Redmi Note 8'im de var, şu an 5. yılı. İçinde Android 13 yüklü, sorunsuz kullanabiliyorum. 14'e de yükseltebiliyorum, değiştirdiğim için uğraşmak istemedim ama bir ara yükselteceğim onu da. Donanım olarak geride kalmasına bakmıyorsak bataryası değişince bir 5 sene daha götürebilir.

En önemli konu da fiyat ama fiyatlara hiç değinilmemiş, dediğim gibi 13t ve iPhone 11 fiyatları aynı sayılır. 2019 çıkışlı bir telefonun bu fiyatlarda olması gerçekten abes.

Miui kullanıp da kendi tarayıcıyısını silmezsem rahat edemem. Root var da olmasa da olur artık ya. Pek bir işime yaramıyor benim, muazzam modüller bulmam lazım

Rehberin çoğu yeri yanlış, mesela android 5000lere ilerledi demişsiniz ama orta modeller 6000mah pille bile çıkabiliyor artık. Fotoğraf konusunda Android de gayet ilerledi, her telefondan fotoğraf çekmek isteyene Apple önerilirse ülke zaten kalkınamaz. Ayrıca Android telefonlarda güvenlik de bayağı arttı, önceden yok Apple güvenli falan deniyordu ama Android'in içinde de FBI ajanları kameralardan bakmıyorlar yani. İPhone ne kadar güzel olursa olsun çok pahalı, her güncelleme ile telefonları yavaşlatıyorlar, güncellemeleri kurmayı zorunlu hale getiriyorlar önceki sürümlerin desteğini keserek. Android'de 10.sürümde kalsan bile belirli bir süre güvenlik güncellemesi eksik olmuyordu. Kısacası şu devirde, Türkiye'nin ekonomik durumuna bakılırsa bir insan Apple bir telefona 60k vermek yerine 12k Android'e verir ve başka harcamalar yapabilir. Ama her meblağı kaldırabilecek bir kişi de gider istediğini alır. Rehberiniz objektiflikten aşırı uzak.

Yanlış bilgi
Son kısım pek hoşuma gitmedi, nereden kısmış benim S21FE?

Hayatımda gördüğüm en saçma rehber iPhone 11 iyi çekiyormuşda S21 FE bile yamultur senin telefonu.

iPhone fanı değilim ama en basit örneği vermek gerekirse S21 FE 1080p 60 FPS'te kameralar arası geçiş yapamıyor. S23'te 4K 60 FPS kameralar arası geçiş yapamıyor. Gereksiz bir kısıtlama var. iPhone 11'de bile 4K 60 FPS geniş açı seçeneği mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:

4K 60FPS modunda kameralar arası geçiş yapabiliyorum kastettiğinizi anlamadım?

Bu konuyu neden rehber olarak açtığınızı anlamadım, rehber olması için hiçbir kriteri karşılamıyor sadece fikrinizi belirten bir yazı olmuş. Normal tartışma konusu olarak açsaydınız daha iyi olurdu çünkü tamamen varsayım ve kişisel görüş ile dolu bir yazı olmuş.

Diğer arkadaşlar marka karşılaştırma derken başlıktaki hatanızı kastetmiş çünkü "Android mi Apple mı" derken Android işletim sistemi, Apple ise marka olduğundan kategorileri farklı oluyor, Android ile IOS deseydiniz daha doğru olacaktı.

Hayır yapabiliyorum daha şimdi test ettim? 4K 60FPS modunda cihazım S21FE Exynos versiyonu.
Siz bu bilgiyi nereden aldınız?
S21 FE var elimde geçemiyorum. Birçok Reddit kullanıcısı da bu durumu belirtmiş S23 içinde aynı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…