Merhabalar, benim bir Galaxt Note 3 telefonum birde Monster Pusat Pro gamepad'im var.
Telefonumdaki oyunları (mesela Minecraft) oyun koluyla oynamak için bir dönüştürücü kablo yardımıyla telefonuma oyun kolunu bağlıyordum.
Telefonum oyun kolunun dizilişini (mapping) yanlış algılıyordu (mesela X yerine A tuşu algılanıyor). Bende telefonumu rootlayıp Gamepad Tester uygulaması yardımıyla tüm tuşları yeniden düzenledim (remapping olarak geçiyor).
Tam her şey düzeldi derken sağ Joystick/axis'i algılamamaya başladı telefon (bu arada oyun kolunda sıkıntı yok, bilgisayarda mükemmel çalışıyor)
Bende oyun kolunun dosyalarını eskisine döndürmeye çalıştım, çünkü sağ joystick olmadan en iyi ihtimalle 2D bir oyun oynayabilirim.
Oyun kolunun dosyalarını değiştirirken kaydetmek gerekiyormuş çünkü aynen benimki gibi durumlarda sıkıntı yaşanabiliyormuş.
2. resimdeki dosyalara benziyordu adı. İçindede 3. resimde olduğu gibi kodlamalar vardı ve hiçbir şeyden haberi olmayan ben, dosyaları eskisi gibi yapmaya çalışırken oyun koluyla ilgili tüm bilgilerin bulunduğu dosyayı silmiş bulundum. O dosya, telefonumun oyun kolumu algılamasını sağlayan şeymiş. Şuan telefonum hiçbir şekilde oyun kolumu algılamıyor bile.
Gamepad Tester'in developer'ı olan kişiye E-mail attım. O kaybolan dosyayı veya içindeki bilgileri bana geri atmasını istedim. Bana çok kaba ve umursamaz bir şekilde hiçbir yardımda bulunamayacağını söyledi. Dosya onda ama uğraşmak istemiyor, sonuçta uygulamayı kendisi yazmış!
İnternette aylardır araştırıyorum ama bırakın dosyaları, bu konuyla ilgili herhangi birisi bir laf bile etmemiş. Yani eğer içinizden bilgili birisi varsa yardım ederse çok mutlu olurum. Konu bayağı uzun oldu, buraya kadar okuduysanız bile teşekkür ederim, yardım edemeyecekseniz bile bir deneyim olmuş olur, siz benim gibi bir hata yapmayın.