Android oyun yapımı

• Konuyu başlatan T21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 862
Daha fazla  
Merhabalar!
Zamanımı öldürmek yerine telefon için cqb türünde Online bir oyun yapmak istiyorum. Lakin bunun için hangi programları hangi dilleri bilmem gerektiği hakkında bilgim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Zamanında area F2 adında bir oyun oynamıştım. Oyun beni içine çekmişti fakat oyun bazı sebepler yüzünden marketten kaldırıldı.

Madem bu insanlar oyun yapabiliyor biz niye yapamayalım değil mi?

Detaylı bir rehber içerik sağlayan kaynak veya yorum yaparsanız müteşekkir olurum :)

Unity C# başlangıç için çok iyi, çok fazla kaynak bulabilirsin. Kendini geliştirdikçe Unreal Engine 4 ile devam edebilirsin, Unity kullanıp çok iyi oyunlar yapılabilir. The Long Dark Unity ile yapıldı yanlış bilmiyorsam.

Merhabalar!
Zamanımı öldürmek yerine telefon için cqb türünde Online bir oyun yapmak istiyorum. Lakin bunun için hangi programları hangi dilleri bilmem gerektiği hakkında bilgim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Zamanında area F2 adında bir oyun oynamıştım. Oyun beni içine çekmişti fakat oyun bazı sebepler yüzünden marketten kaldırıldı.

Detaylı bir rehber içerik sağlayan kaynak veya yorum yaparsanız müteşekkir olurum :)

Sana verebileceğim en iyi tavsiye kodu ezberlemek için yapma veya yapmak için yapma, mantığını kavramak anlamak için yaparsan çok daha hızlı gelişirsin. Bir günde oyun yapamayacaksın bunu unutma ilk günde olmadı diye bırakmaman gerek devamlılık lazım.

Merhabalar!

Unity mobil oyun konusunda biraz daha önde diyebilirim, en büyük artısı topluluğu. Tabi daha bir çok oyun motoru var onlara da bakabilirsin.

Oyun motoru dışında sana çizim/modelleme programı da lazım.

2B bir oyun için çizim programı olarak; photoshop çok yaygın onun dışında Gimp veya Inkscape de kullanabilirsin.
3B modelleme için istisna bir durum dışında Blender'dan şaşmamanı öneririm.

Ayrıca oyunun müzikleri olursa daha güzel olur.

Unity mobil oyun konusunda biraz daha önde diyebilirim, en büyük artısı topluluğu. Tabi daha bir çok oyun motoru var onlara da bakabilirsin.

Oyun motoru dışında sana çizim/modelleme programı da lazım.

2B bir oyun için çizim programı olarak; photoshop çok yaygın onun dışında Gimp veya Inkscape de kullanabilirsin.
3B modelleme için istisna bir durum dışında Blender'dan şaşmamanı öneririm.

Ayrıca oyunun müzikleri olursa daha güzel olur.
Udemy uygulamasından çeşitli dersler almayı planlıyordum. Ses,efekt,müzik için fl studio ile halletmeye çalışıcam ama oyunun materyallarını iyice araştırmam gerekicek.
Sana verebileceğim en iyi tavsiye kodu ezberlemek için yapma veya yapmak için yapma, mantığını kavramak anlamak için yaparsan çok daha hızlı gelişirsin. Bir günde oyun yapamayacaksın bunu unutma ilk günde olmadı diye bırakmaman gerek devamlılık lazım.
Kodları deneyerek yazmayı düşünüyorum.
Okulda internet sitesi yapımı için kodları uygulamalı olarak yazıyorduk.
Unreal Engine veya Unity kullanabilirsin. İkisi de oldukça popüler ve tonla tutorial var.
Teşekkürler.
Unity C# başlangıç için çok iyi, çok fazla kaynak bulabilirsin. Kendini geliştirdikçe Unreal Engine 4 ile devam edebilirsin, Unity kullanıp çok iyi oyunlar yapılabilir. The Long Dark Unity ile yapıldı yanlış bilmiyorsam.
Unreal engine 4 ile mobil oyun yapımı biraz uçuk olmaz mı? Yapmak istediğim oyunu orta ve üst sınıf telefonlarda yayınlamayı planlıyordum ama yinede teşekkürler:)
Unity oyun motorunu ve C# programlama dilini araştırın. Gerisi kendiliğinden gelir az çok. :)
Teşekkürler.

Belki oyunun şiddet veya kötü içerikler içeriyordur o yüzden kaldırılmıştır.
Hayır oyunu ben yapmamıştım. Oyundan keyif alıyordum ama oyunu telif hakkı sebebi ile kaldırmışlar.
Hayır oyunu ben yapmamıştım. Oyundan keyif alıyordum ama oyunu telif hakkı sebebi ile kaldırmışlar.
Oyunları zaten kullanıma sunarken şiddet seviyesini belirtmiyorlar mı ?
Mesela Mobile Legendste Pegi 7 yazıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı