Android Programlamanın Para Getirisi

Metin137

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir hafta uğraşıp küçük bir program yaptım, aklıma takılan bunu Google Play'e atınca bir getirisi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Google Play'e atmak için geliştirici hesabınızın olması bunun içinde bir miktar para ödemeniz gerekmektedir. 28.01.2017 itibariyle 25 dolar üzerinden 96.7TL olarak belirlenmiştir.

Ne kadar çok reklam koyarsan uygulamaya, ne kadar çok kişi indirirse, ne kadar çok tıklanırsa reklamlar, ne kadar aktif kullanılırsa o kadar çok para kazanırsın. Bunun ortalama bir tahmini olmaz.

Bir örnek, arkadaşımın yaklaşık 5000 indirmeli uygulaması ilk aylarda 150-200 lira civarı getiriyordu. Sonralarda 80-90 liraya düştü. Ne kadar reklam koyduğu konusunda bir fikrim yok.

Ne kadar çok reklam koyarsan uygulamaya, ne kadar çok kişi indirirse, ne kadar çok tıklanırsa reklamlar, ne kadar aktif kullanılırsa o kadar çok para kazanırsın. Bunun ortalama bir tahmini olmaz.
Bir örnek, arkadaşımın yaklaşık 5000 indirmeli uygulaması ilk aylarda 150-200 lira civarı getiriyordu. sonralarda 80-90 liraya düştü. Ne kadar reklam koyduğu konusunda bir fikrim yok.
Kardeşim 200 civarından bahsediyorsun, hem de sadece 5.000 kişi için emin misin? Yani 1 milyon kişi olsa aylık 35 bin TL oluyor, öyle olsaydı herkes bu işi yapmak istemez miydi? Yanlış anlama yalancısın demek gibi iltimasım olmadı, sadece yanlış biliyorsundur demek istiyorum.

Dostum bu işlerden anladığına emin misin sen böyle bir orantılama yapmak gerçekten çok mantıksız. Her ekrana reklam koy, üstüne bir de videolu reklamlar koy, bir de o beş bin kişi aktif olarak kullansın bak daha fazlasını bile kazanırsın.

Bilmediğin konular hakkında yorum yapmamalısın bence. Arkadaşım da yalan söylemiyor, hesaptaki parayı kendi gözlerimle gördüm.

Lütfen biraz beynini çalıştır ve her uygulamanın bir milyon indirilmediğini fark et. O söylediğin seviyelerdeki indirmeye sahip bir uygulamadan da 35bin TL değil, daha da fazla miktarlarda para kazanıldığını araştır.

O kadar kolay bir şey mi sanıyorsun sen Google Play'de bir milyon indirmeyi yakalamayı veya aktif kullanılmayı. Varsa süper bir fikrin yap, güzel tasarımıyla yükle Play Store'a ve zengin ol!

Flappy Bird sahibine günde 50 bin dolar kazandırıyor, üstelik uygulamada reklam da olmamasına rağmen. Sen şimdi buna da yalancı dersin.

Dostum bu işlerden anladığına emin misin sen Böyle bir orantılama yapmak gerçekten çok mantıksız. Her ekrana reklam koy, üstüne bir de videolu reklamlar koy, bir de o beş bin kişi aktif olarak kullansın bak daha fazlasını bile kazanırsın.

Bilmediğin konular hakkında yorum yapmamalısın bence. Arkadaşım da yalan söylemiyor, hesaptaki parayı kendi gözlerimle gördüm.

Lütfen biraz beynini çalıştır ve her uygulamanın bir milyon indirilmediğini fark et. O söylediğin seviyelerdeki indirmeye sahip bir uygulamadan da 35bin TL değil, daha da fazla miktarlarda para kazanıldığını araştır.

O kadar kolay bişey mi sanıyorsun sen Google Play'de bir milyon indirmeyi yakalamayı veya aktif kullanılmayı. Varsa süper bir fikrin yap, güzel tasarımıyla yükle Play Store'a ve zengin ol!

Flappy bird sahibine günde 50 bin dolar kazandırıyor, üstelik uygulamada reklam da olmamasına rağmen. Sen şimdi buna da yalancı dersin.

"Yanlış anlama yalancısın demiyorum" diyen birine meseleyi kişiselleştirerek "beynini çalıştır", "yalan söylemiyorum" gibi gayri etik kelimelerle cevap vermek sadece forum kirliliği oluşturur. Verdiğin bilgilerin hiçbir anlamı kalmaz. Benden sana tavsiye.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı