Android Studio class ile toast message nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan RosLy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 821

RosLy

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400H, RTX 3050Ti, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
i7 1255U, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
Meslek
IT Destek Uzmanı
Merhaba ben Android Studio ile çalışıyorum. Bir örnek yapmak istedim ve bu örnek şu şekilde: Girilen iki sayı 0 ile 100 arasında ise sayıları al değilse toast message ile uyar şeklinde. Fakat bir türlü toast message konusunu çözemedim. Toast message Class'dan main activitye bir türlü ulaşmıyor this ve r. Layout da denedim olmadı. Kodda yardım edebilecek biri varsa sevinirim.

Basit bir şey de en basitinden dil lazım. Kotlin kullanacak kadar akıllı olduğunu varsayıyorum.

Kod:
Toast.makeText(this@MainActivity, "toast içeriği", Toast.LENGTH_SHORT).show()
Bu kadar basit. Kendisi zaten gerekli package'ı ekler. İlk parametresinin Context olmasına dikkat et.

Layout'luk bir şeyi yok. Sağa sola göndereceğin bir şey de değil. Context için göndermen gerekse bile stringi gönderip o stringin geldiği yeri vb. anlayan fonksiyon yazar gelince koyarsın.

Basit bir şey de en basitinden dil lazım. Kotlin kullanacak kadar akıllı olduğunu varsayıyorum.

Kod:
Bu kadar basit. Kendisi zaten gerekli Package'ı ekler. İlk parametresinin context olmasına dikkat et.

Layout'luk bir şeyi yok. Sağa sola göndereceğin bir şey de değil. Context için göndermen gerekse bile stringi gönderip o stringin geldiği yeri vb. anlayan fonksiyon yazar gelince koyarsın.

Çok teşekkür ederim birçok yerde aradım ve çözüm bulamadım. Bir haftadır bunu arıyordum yarın deneyeceğim.

Kod:
Bu kadar basit. Kendisi zaten gerekli Package'ı ekler. İlk parametresinin context olmasına dikkat et.

This@ yazdığımda mainactivity çıkmıyor override çıkıyor ve mainactivity denediğimde hata verdi

Çok teşekkür ederim birçok yerde aradım ve çözüm bulamadım. Bir haftadır bunu arıyordum yarın deneyeceğim.

This@ yazdığımda mainactivity çıkmıyor override çıkıyor ve mainactivity denediğimde hata verdi
Dil Java değil mi? Kotlin kullanmıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı