Android sürümü uyumlu olmayan uygulamalar nasıl indirilir?

Makaleler
5
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, Play Store'da Premiere rush indirmek istiyorum fakat sürümüm uyumlu değil. APK olarak indirmeye çalıştığımda yine kurulum başarısız oluyor. Root atsam düzelir mi? Ya da başka çözümleri var mıdır?

O uygulamanın daha eski versiyonu varsa olabilir. Yoksa daha yüksek bir Android sürümü gerekir. Bazı cihazlara dediğiniz gibi ROM atıp yapanlar var.

Google Play uygulama destekleme durumu ile uygulama veya oyunun geliştirilme sürümü çoğu zaman alakasızdır. Bazı oyunların gereksinimlerinde Android 5 ve üstü yazsa da Google Play'den indirilemeyebilir, desteklenmediği yazabilir. Bu çok sık olan bir durumdur. Telefonunda yüklü işletim sisteminin API seviyesi uygulamanın geliştirildiği API seviyesinden yüksek ise doğru bir APK dosyası ile sorunsuz kurulum yapılabilecektir. Örneğin Android 9'un API seviyesi 28'dir. Eğer uygulama Android 5.1 (API seviyesi 21) için geliştirildiyse, cihazın API 21 için geliştirilmiş bir uygulamayı çalıştırabilir. Tabii bunun 32 Bit ve 64 Bit durumları da var. 64 Bit bir işlemci 32 Bit bir uygulamayı açabilirken (bazen tabii ki sorunlar olur) 32 Bit bir işlemciye sahipsen ve cihazında yani telefonunda 32 Bit bir işletim sistemi kuruluysa maalesef uygulamayı açarken sorun yaşayacaksın. Bit mevzuları konu dışı o yüzden ana konudan devam edeceğim. Eğer Android sürümün geliştirilme sürümünden yüksekse açabilirsin. Eğer düşükse telefonun için özel ROM (Custom ROM) bakıp yükleyebilirsin. Her telefonun bir kullanıcı kitlesi vardır fakat ROM geliştirici kitlesi olmayabilir. Telefon modelin ve Android sürümünü yazarsan ona göre cevap veririm. destekliyorsa söylerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı