Android Telefon Tavsiyesi

Makaleler
16
Yer
Kırşehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba arkadaşlar. Birkaç gün içinde Android işletim sistemli bir cep telefonu almayı düşünüyorum. Daha önce de 2 yıl boyunca Galaxy S3 kullandım; fakat ilk zamanlarda telefon hoşuma gitse de zaman geçtikçe ısınma problemleri ve güncellemelerle telefonun daha fazla doldurulmasıyla yavaşlaması benim için büyük problem oldu. Eh, biraz Custom ROM'lar ile kullanım süremi uzattım ancak artık eskidi ve bunu değiştirmek ve yeni bir amiral gemisi telefon almak istiyorum.
Normalde Samsung almayı hiç ama hiç düşünmüyordum ama Galaxy S6 performansıyla, güç tüketimiyle en iyi telefon olarak göründü bana. Zaten sonuçlar da öyle gösteriyor. Ayrıca tasarımı ve artık metal çerçeveye geçiş de iyi oldu. Bayağı bir karar verdim gibi S6 almaya ve S3'ten sonra Samsung'un tekrar beni memnun edebilmesi mümkün gözüküyor ama sizin de yorumlarınızı almak istedim.
Ayrıca G4, G Flex 2, M9, Z3+, iPhone 6 gibi cihazlara neden daha seviyeli yaklaştığımı da belirtmek istiyorum. G4'ün biraz fazla büyük olması, G Flex, One M9 ve Z3+'ın işlemcilerinin çok ısınması (S6'ya göre).
iPhone 6 almak benim için ciddi bir karar çünkü "iPhone" almaktan çok "iOS"a geçmek aslında önemli olan. iOS ile ilgili hiçbir bilgim yok desem yanlış olmaz. iOS'a geçmek için nasıl nedenler olabilir bilmiyorum. Ayrıca iPhone 6'nın çıkışından yaklaşık 1 yıl geçtiği için üretim teknolojisi eskidi biraz ve onu aldığım zaman 6S duyurulacak belki de.

Biraz uzun anlattım ancak alacağım cihazı uzun bir süre kullanmayı planlıyorum. Kısacası benim istediğim telefon az ısınmalı, yüksek performanslı olmalı, sağlam olmalı. Ayrıca ekran, kamera gibi özellikler de dolayısıyla iyi olmalı. Bu bana sürekli S6'yı çağrıştırıyor. Sizlerin de yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galaxy S6 seni üzmez. Ek olarak Note 4'ü de önerebilirim.

Galaxy S6 seni üzmez. Ek olarak Note 4'ü de önerebilirim.

Note 4 çıktığında zaten çok hoşuma gitmişti ve o zaman telefon alacak olsaydım Note 4 alırdım sanırım. S6 ile aralarında ekran çözünürlüğü ve metal çerçeve gibi benzer özellikleri var ama teknik özellikler bakımından S6 daha önde. Ayrıca büyük ekranlı telefonlar pek bana göre değil sanırım. Önerileriniz için teşekkür ederim. S6'da karar verdim gibi artık.

Uzun süre kullanmayı planlıyorum demişsin. iPhone 6'nın S6 ve Note 4'e göre daha uzun ömürlü olacağı kesin. S6 kağıt üstünde en iyisi fakat 5.1 güncellemesini daha almadı. RAM'in çok aşırı kullanılması gibi yazılımsal sorunları oldu. Yazılımsal sorunlar oldukça donanımın çok güçlü olmasının bir anlamı kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süre kullanmayı planlıyorum demişsin. İphone 6'nın S6 ve Note 4'e göre daha uzun ömürlü olacağı kesin. S6 kağıt üstünde en iyisi fakat 5.1 güncellemesini daha almadı. Ramin çok aşırı kullanılması gibi yazılımsal sorunları oldu. Yazılımsal sorunlar oldukça donanımın çok güçlü olmasının bir anlamı kalmıyor.

Doğru söylüyorsunuz fakat daha önce hiç iOS deneyiyim olmadığı için pek sıcak bakamıyorum iPhone 6'ya. Ayrıca güncellemelerin de daha uzun ömürlü olacağından da şüphem yok fakat çıkalı uzun bir süre oldu ve 6S'in duyurulmasına çok uzun bir süre yoktur sanırım ve bu beni üzecektir 6'yı aldığımda.

S6 almanızı önermem pek, geçen gün Facebook'a girdiğimde telefon donup kaldı. Touchwiz aynı Touchwiz. ROM Atarım derseniz Knox laneti var. G4 Alın bence, işlemcisi S6'ya göre düşük gözükse de, G4 daha stabildir. iPhone 6 sizi üzecektir, stabil bir cihaz, ancak eskidi gibi. 6S Çıkıyor, 6 yalan olacak büyük ihtimal ile. G4 alıp keyfinize bakın.

Yazılım sorunları geçecek sorunlar, 5.0.2 sürümünün genel olarak RAM problemi var. 5.1 veya 5.1.1 sürümü ile bu tür problemler ortadan kalkacaktır.

S6'daki yazılım sorunları güncelleme ile geçebilir. S6'nın sizi üzeceğini sanmıyorum ama Touchwiz ilk başlarda size sorun çıkarabilir. Touchwiz'in sorunu biraz zor geçer çünkü Samsung bu konu hakkında hala inat ediyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı