Android telefona virüs bulaştı

Arıcan

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba hocalarım, bugün bir virüs olayıyla karşınızdayım. Hani internet tarayıcısının saçma sapan virüslü bildirimleri vardır ya, anneme de onlardan gelmiş. Tabii virüs olduğunu biliyormuş ama merakına yenilerek basmış. Bugün kardeşim telefona bir şeyler oluyor deyince ben de size başvurdum. Bilgisayar olsa Kaspersky ile taratırdım ama mobil anti-virüsleri hiç bilmiyorum. Çok tedirginim şu anda, yorumlarınızı esirgemeyin.

Kaspersky ile tarattığın halde bir şey bulamadıysa büyük ihtimalle virüs tarayıcıdadır ve çerezleri ve tarama geçmişi, önbelleği silip bildirimleride engellerseniz sorun ortadan kalkar büyük ihtimalle.

Bildirimleri engelleyince virüs geçiyor demek. Hm.
Konuda herhangi bir virüs kanıtı yok. Tıklanan reklamdan sonra bir şey indirilmediyse ve kurulmadıysa sadece reklamlara izin verilmiştir. @iloveichigo hocamın bir yanlışı yok.

Eğer çözdüyseniz bir daha bu sorunlar ile karşılaşmamak için Chrome tarayıcısından bildirimleri engellemeyi varsayılan yapın bir daha bu sorun ile karşılaşmazsınız. Malum annelerimiz ve babalarımız pek teknoloji hakkında bilgi sahibi değiller önleminizi şimdiden alın sizin de başınıza gelmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…