Android telefonlarda overclock yapılır mı?

Pova 5 için yapılabilinir mi ayrıca Custom ROM yüklesem ne kadar bir performans artışı olur? (not şimdi yapmayı düşünmüyorum sadece merak ettim)
Custom ROM dediğiniz hafif olursa belki sisteme iyi olabilir onun dışında ROM ile performans artmaz öyle.

Custom ROM dediğiniz hafif olursa belki sisteme iyi olabilir onun dışında ROM ile performans artmaz öyle.

HiOS diye değişik bir işletim sistemi var güzel ama oyun için çok iyi değil bir de overclock falan atmayı düşünüyorum.

Adamın telefonu için spagetti gibi büyük bir proje var bırak overclock u reaktör bile yaparsın o telefonu. Git biraz kernelleri araştır telefonun için ben Oxygen kernel öneririm üstüne de AOSP treble ROM kur tadından yenmez ayrıca overclock işlemi öyle sakat falan değildir ve işlemciyi tam performans a zorlamaz. Sadece çıkış aralığını kernelden performance scheduler kullanarak bir tık arttırıyoruz. Ha bir de ben şunu anlamadım adam nasıl yaparım diye sormuş konuya yorum yazan 12-13 kişiden 10'u tavsiye etmem demiş. Yahu adam buraya nasıl yapacağını öğrenmeye geliyor sizin yaptığınız işe bak adama faydanız dokunmayacaksa yazmayın işte.

İşte bu kernel işlemcini 1.7GHz GPU'yu ise 1146MHz'e çıkarıyor.

Son düzenleme:
Adamın telefonu için spagetti gibi büyük bir proje var bırak overclock u reaktör bile yaparsın o telefonu. Git biraz kernelleri araştır telefonun için ben Oxygen kernel öneririm üstüne de AOSP treble ROM kur tadından yenmez ayrıca overclock işlemi öyle sakat falan değildir ve işlemciyi tam performans a zorlamaz. Sadece çıkış aralığını kernelden performance scheduler kullanarak bir tık arttırıyoruz. Ha bir de ben şunu anlamadım adam nasıl yaparım diye sormuş konuya yorum yazan 12-13 kişiden 10'u tavsiye etmem demiş. Yahu adam buraya nasıl yapacağını öğrenmeye geliyor sizin yaptığınız işe bak adama faydanız dokunmayacaksa yazmayın işte.

İşte bu kernel işlemcini 1.7GHz GPU'yu ise 1146MHz'e çıkarıyor.

Hocam ROM kurmuşluğum var da kernel olayını tam anlayamadım yardımcı olur musunuz cihaz SM-A205F batarya ömrü, kamera, Bluetooth gibi özellikler benim için önemli değil şarja takıp oyun oynayacağım sadece, en azından basit oyunlarda 60 FPS verirse bana yeter çok rekabetçi oyun oynamam mesela Minecraft için bütün ayarlar en düşükte 40-50 FPS arası şu an crDroid 10.12 ile şu an performans odaklı ROM'lar arıyorum yardımcı olursanız çok iyi olur kernel konusunda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı