Android Telefonunuzu MacOSX de USB Wi-Fi Alıcı Olarak Kullanın

serkan_emp

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, Mavericks'in wifi kartımı tanımaması üzerine farklı yollar aradım. Bunlardan ilki bluetooth yöntemi ile telefon ve mac i eşleştirip telefondan bluetooth internet paylaşımını açmaktı. Fakat bazılarında bluetooth da tanımadığı için herkez kullanamıyordu. Kaldıki sorunsuz bağlantı sağlasanız bile bluetooth un hızı belli. Çok yavaş ve video izlemenin hayal olduğu bir çözümdü. Fakat artık dahili wifi kadar performanslı ve android telefonu olan hemen herkezin faydalanacağı bir çözüm anlatacağım.

Android telefonlarda USB internet modu var. Bu mod sayesinde telefonda olan internet (mobil veri açıksa data paketinizden, wifi ye bağlıysanız wifiden) usb ile bilgisayara ulaştırılıyor. En azından windowsda bu özellik sorunsuz çalşıyordu fakat macosx telefonumu görmüyordu. Bu bağlantının mac tarafından tanınmasını sağlayan bir kext buldum. Adı HoRNDIS.
Bu linkten son sürüm pkg dosyasını indirip sisteminize kurun: HoRNDIS: USB tethering driver for Mac OS X | Joshua Wise's domain
Direk indirme linki: http://joshuawise.com/downloads/HoRNDIS-rel5.pkg

Kurulumun ardından android telefonunuzun ayarlar kısmından USB Hata Ayıklama yı aktif hale getirip bilgisayarınıza usb ile bağlayın. İnternet paylaşımı ile ilgili menüden USB İnternet özelliğini aktif ettiğinizde internete bağlanabilirsiniz. Bağlantıyı kontrol etmek için ''Sistem Tercihleri >> Ağ'' yolunu izleyebilirsiniz

Bahsedilen ayarlar telefondan telefona farklılık göstersede çok zor yerlerde olmamakta.

kr6JDr.png

Son düzenleme:
Kafamdaki sorulardan biriydi. Mobil hattımdaki sınırsız YouTube Netflix gibi sınırsız internet çeşitlerini USB internet aktarımı ile aktardığımda kendi kotamdan yemek yerıne sınırsız paketlerden yiyor Windows bilgisayarımda bunu denediğimde. Mac alma düşüncem var ve bunu düşünüyordum. Konu 11 yıl önce açılmış ama umarım bu dönemde de geçerli bir yoldur. Çözümü paylaştığın için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı