"Android/Trojan.Dropper.Agent.KMZ" virüs müdür?

LokuMM

Decapat
Daha fazla  
ESET'i indirip acaba iyi şekilde çalışıyor mu diye bakayım dedim, modlu (hileli) olarak indirdiğim oyunda trojan tespit etti. Kaspersky, Malwarebytes, BitDefender gibi bu üç antivirüste taradığımda virüs uyarısı vermediler. Yanlış pozitif bir durum mudur? AV Comparatives'de Malwarebytes'ın 40 tane yanlış pozitif kaydı bulunuyor. Hangi antivirüse güveneceğimi bilemedim ve hâlâ daha yanlış pozitif sonuç ile gerçek sonuçları ayırt etmeyi öğrenemedim.

Gördüğüm kaydın linki: Link

Son düzenleyen: Moderatör:
Virus Total e yükleyebilir misiniz? Yüksek ihtimalle modlu olduğundan dolayı virüs uyarısı veriyordur. Ancak sorumluluk size ait tabi ki kurabilirsiniz veya kurmayabilirsiniz..

ESET diyorsa problem olabilir aralarından "en az" FP ve koruma oranı ESET'de diyebilirim.

APK'yı nereden indirdiniz?

Modyolo'dan indirdim ancak onlar da Liteapks'den alıyor ancak eskiden oradan indirdiğimde çok sayıda virüs çıktı, Xiaomi'nin güvenlik duvarı dahi bu virüsü algılamıştı, şu an uygulamayı sildim.

ESET diyorsa problem olabilir aralarından "en az" fp ve koruma oranı ESET'de diyebilirim.

Bundan sonra birkaç antivirüs programı kullanacağım.

VirusTotal'e yükleyebilir misiniz? Yüksek ihtimalle modlu olduğundan dolayı virüs uyarısı veriyordur. Ancak sorumluluk size ait tabii ki kurabilirsiniz veya kurmayabilirsiniz.

Uygulamayı kaldırdım, ancak APK olarak çıkarmak istediğimde çıkmıyordu. Sanırım otomatik siliniyor veya uygulama boyutu 700 MB olduğu için çıkartmayı reddediyordu. Şimdi APK olarak tekrar indirip dosyayı VirusTotal'e atacağım.
Edit: VirusTotal maksimum 650 MB kabul ettiği için VirusTotal'e dosyayı aktaramıyorum. Ancak ESET'e güvendiğim için uygulamayı sildim.
Edit 2: Dosyayı başka bir siteden indirdim sadece PUA virüsü algıladı, ESET'te bir sıkıntı çıkmadı. Ayrıca 700 değil 400 MB boyutundaydı yeni indirdiğim dosya. İçinde virüs olduğu için boyutu artmış olabilir mi acaba?
VirusTotal testi: Link

Son düzenleme:

Olabilir. Sildiğiniz iyi olmuş zararlı yazılım büyük ihtimalle.

Bilgisayar değil, android telefon.
Birden fazlaya gerek yok. Kaspersky, ESET, Bitdefender, Jiangmin, WebRoot, Malwarebytes, Emsisoft ve Panda kullanın yeter (!). ESET sadece daha az FP oranı olduğu için o an önerdim. Güvenlik istiyorsanız BitDefender kullanın bilgisayar için (bilgisayarınız iyiyse) ve Android için de ESET sağlam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…