Android uygulama geliştirmek için ilk başlarda Kotlin mi Java mı daha mantıklı?

Makaleler
3
Android uygulama geliştirmek için ilk başlar için Kotlin mi Java mı daha mantıklı?

Java çapraz platform olduğu için daha mantıklı geliyor bana ama yine de merak ettiğim için size de sormak istedim.

Java işinizi görecektir. Kotlin bir anlaşmazlık sonucu ortaya çıkmasına rağmen sonradan bu anlaşmazlık çözüldü ve Java desteği ile devam ediyor. Kotlini ise kaldırmaya gerek duymadılar. Ve boşu boşuna bir dile daha gerek yok bana kalırsa.

Java bilenler kotline geçiyor. Daha az kod ile istedikleri şeyleri yapabiliyorlar fakat sen Java ile başlasan daha iyi olur. Türkiyede Java iş ilanları çok fazla. Bakarsın Android değilde backend çalışman gerekir. Yine Java ile halledersin.

Android ile az biraz uğraştım. Ama ciddi anlamda bir proje çıkarmadığım için "Şu daha iyi bunu kullanmalısın." diyemem.

Ben Android'den önce Java bildiğim için Java kullandım. Ama Kotlin kullanan arkadaşlarımdan sıkça duyduğum şu sözü aktarayım; "İşleri acayip kolaylaştırıyor."

Şu an tekrardan Android için uygulama yapacak olsam React Native'e bakardım. Benim acayip ilgimi çekiyor React.

Flutter daha mantıklı.
Katıldığım GDG Kayseri konferansında Flutter'ı baya hoş bir şekilde anlatmışlardı. Flutter da güzel bir teknoloji.

Bende Android kodlamaya başlamadan önce React Native ve Flutter arasında kalmıştım ve Flutter'i seçtim pişman değilim kütüphane git gide popülerleşiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı