Android uygulaması geliştirmek için yazılım önerisi

jevousaime

Centipat
Daha fazla  
Ben, Android uygulama geliştirme konusunda kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Bu yönde ilerleyebilmem için önümde iki seçenek var: Java & Kotlin ve Android Studio, ya da dart ve Flutter.

Hangi seçeneği tercih etmem gerektiği konusunda kararsızım. Eğer bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Araştırmalarıma göre, her iki seçenek de aynı işi yapabilme yeteneğine sahip olsa da, Dart'ta çapraz platform özellikleri mevcut. Ancak, bu farklar beni kararsız bıraktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece Android odaklanacaksan Kotlin (Android Studio).
iOS da odaklanacaksan Swift (Xcode) ve Kotlin.

İkisi aynı işi yapamıyor. Söylediklerim Native. Sürekli kasan ve başına tonla kötü şey gelen uygulamaların sebebi ya native kullanmayıp abanmak ya da native kullanamyı becerememek.

Expo ile beraber React Native kullanmayı da seçenekler arasına ekleyebilirsin. Ben native kodlayacağım çapraz platform olmasın dersen @Vavien. hocama katılıyorum.

Sadece Android odaklanacaksan Kotlin (Android Studio).
iOS da odaklanacaksan Swift (Xcode) ve Kotlin.

İkisi aynı işi yapamıyor. Söylediklerim native. Sürekli kasan ve başına tonla kötü şey gelen uygulamaların sebebi ya native kullanmayıp abanmak ya da native kullanamyı becerememek.

Peki Kotlin öğrenmeyi hedefledim, öncesinde Java veya JavaScript öğrenmeme gerek var mı? Bu, öğrenme sürecimi kolaylaştırabilir mi? Şimdilik sadece Android üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. Tabii ki, tavsiyeleriniz benim için çok değerli.

Java ile JavaScript alakalı şeyler değiller. Bar ve bardak gibiler. Gerçi barda bardak olur ama anladın sen olayı. Al ve albay diyelim. Veya kel ve kelebek diyelim.

Sorunda sormak istediğin kısma gelecek olursak öğrenmene gerek yok. Sana katacağı en ufak şey olduğunu sanmıyorum. Birinde öğrendiğin diğerinde de geçerli olacak çünkü. Hem de daha kolay şekilde. Üstüne Jetpack Compose öğrenirsin.

Java ile JavaScript alakalı şeyler değiller. Bar ve bardak gibiler. Gerçi barda bardak olur ama anladın sen olayı. Al ve albay diyelim. Veya kel ve kelebek diyelim.

Sorunda sormak istediğin kısma gelecek olursak öğrenmene gerek yok. Sana katacağı en ufak şey olduğunu sanmıyorum. Birinde öğrendiğin diğerinde de geçerli olacak çünkü. Hem de daha kolay şekilde. Üstüne jetpack compose öğrenirsin.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Bu hedefte yolumu çizmemi sağladı. Şimdiki planım Kotlin öğrenmek o halde. Tekrar teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı