Android ve iOS'un artıları nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak bak bir tane daha kedi - ciğer ilişkisi.
2 sene sonra güncelleme de almazsın, mağara adamı gibi gezersin. :)
Güncelleme konusuna bir açıklık getireyim. Şu an çoğu uygulama Android 5'e destek verirken iOS'te 2 güncelleme geride kalınca uygulamalar desteğini kesiyor. Yani iOS'te güncelleme almadığında telefon çöp oluyor.

Ayrıca ben iPhone 5 ile iOS da kullandım LG G2 ile Android de kullandım. LG G2'ye attığım ROM'la hala güncel ve akıcı çalışan bir yazılıma sahibim, iPhone 5 ise can çekişiyor.

Donma ve takılmaların sebebinin telefon değil Apple olduğunu biliyor musun peki getirdikleri yazılım ile eski telefonları yavaşlattıklarını başka bir firma iOS telefon üretmeyene kadar kesinlikle kullanmam ve önermem.

Evet biliyorum. Bunu firma iPhone 7'lerde güncelleme ile yaptıklarını belirtti ve Amerika'da bu sorunu yaşayan kişilere bir miktar ödeme yapacaklarını açıkladı. Yaptıklar mı tam bir bilgim yok ama iPhone 7 ablam kullanıyor ve bazen bende kullanıyorum güncellemeleri almasına rağmen herhangi bir kasma yaşadığını ne gördüm ne de ondan duydum. iPhone böyle bir yavaşlatma yaptığı halde hissetmiyoruz ama Android'de böyle bir haber veya bilgi bile olmadığı halde yavaş geliyor.

Neden? Açıkçası Apple almak o kadar zor değil benim için ama Apple'a vereceğim parayla daha üst özellikte bir Android telefon üstüne de orta segment laptop almak varken Apple almam.

iPhone gerçekten çok pahalı olduğu aşikar ama gerçekten kaliteli yapıyorlar. Açıkçası her segment için de çıkmış durumda. Yani iPhone X için konuşmak yerine iPhone 6-7'de alabilirsiniz. Yukarıda yazdığım gibi 9 senelik iPhone 5'i kullanmaya devam ediyorum. Büyük bir ihtimalle daha 2 sene falan beni götürebilir.

Sen de 2 sene sonra aldığın güncelleme ile telefonunu yavaşlatıp köle gibi tekrar çalışıp yeni bir iPhone alırsın.
iPhone 8’i ilk çıktığında aldım hala en güncel sürüme yükseltiyorum ve cayır cayır kullanıyorum. iPhone X’imi de aynı şekilde kullanıyorum. Orta segment Android telefonların kameraları 👎👎.

Yapabilecek en mantıklı seçim iPhone olacaktır. Android almak gibi bir hataya düşmeyin. 2010'den beri iPhone kullanıyorum. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Andorid'in, IOS'a yetişebilmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım. 10 sene içinde elime geçen cihazlar: Galaxy Note 2, Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, Galaxy S5, Galaxy Note 8, Galaxy Note 10, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 6, iPhone 8+, iPhone XR ve iPhone SE 2020. Eğer Android alacaksanız amiral gemisi bile alsanız maksimum 2 yıl sonra güncelleme almayacaksınız. Bunun dışında kasma ve donmalara hazır olun. Apple'ı küçümseyip Android alın diyen arkadaşlara da itibar etmeyin.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    237,3 KB · Görüntüleme: 40
Sende 2 sene sonra aldığın güncelleme ile telefonunu yavaşlatıp köle gibi tekrar çalışıp yeni bir iPhone alırsın.
Umarım 4 sene önce çıkan 7 Plus ve 5 sene önce çıkan 6S modellerinin gayet güzel çalıştığını göz önünde bulundurarak konuşuyorsunuzdur.

Yapabilecek en mantıklı seçim iPhone olacaktır. Android almak gibi bir hataya düşmeyin. 2010'den beri iPhone kullanıyorum. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Andorid'in, IOS'a yetişebilmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım. 10 sene içinde elime geçen cihazlar: Galaxy Note 2, Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, Galaxy S5, Galaxy Note 8, Galaxy Note 10, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 6, iPhone 8+, iPhone XR ve iPhone SE 2020. Eğer Android alacaksanız amiral gemisi bile alsanız maksimum 2 yıl sonra güncelleme almayacaksınız. Bunun dışında kasma ve donmalara hazır olun. Apple'ı küçümseyip Android alın diyen arkadaşlara da itibar etmeyin.
Paraları olsa onlar da Apple alacak koşa koşa.

Android ROM atıyorsa iOS da jailbreak atıyor. Sizden daha fazla özgür oluyoruz daha fazla özelleştirme imkanımız oluyor. Ayrıca siz root atarsanız garanti dışı kalırsınız biz jailbreak atarsak garanti dışı kalmayız. Güncellemelerle iPhone yavaşlatılıyor saçmalığına girmeyeceğim zira bu doğru değil ama doğru olsa da en azından güncelleme alıyoruz rahat bi' 5 sene boyunca. Siz maksimum 2 sene güncelleme alıyorsunuz ondan sonra ROMlarla uğraşıyorsunuz. İşletim sisteminiz bir merkez tarafından yönetilmediğinden dolayı bir uygulama çıktığında mesela uygulama sizin telefonunuzda sürekli çökebiliyor ve destek alamıyorsunuz. iOS kadar güvenli değil. iOS kadar hatasız da değil. Google Pixel 4ün yüz tanımasında gözlerin kapalı olsa bile telefonu açabiliyordun ve Googleın bunu çözmesi 5 ay sürdü. iOS da bir hata çıktığında maksimum o hafta içerisinde çözülmüş olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı