Android'de Chrome nasıl silinir?

• Konuyu başlatan 384311
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 10.440

384311

Hectopat
Makaleler
6
Android telefonumdan Chrome uygulamasını silmek istiyorum. Fakat yerleşik olarak geldiği için sil butonu yok. Nasıl silebilirim?

Silersen telefonun bazı işlevselliklerini kaybedeceksin. Uygulamaların hata verme olasılığıda var. Bu da aklında bulunsun. Geliştirici seçeneklerinden hata ayıklama modunu aç.
ADB'yi bilgisayarına yükle. Telefonu bağla ve cihaza erişim izni ver. Şu komutu yaz.
adb shell pm uninstall -k --user 0 com.google.android.chrome
(Kök istememesi lazım bunu yaparken.)
Telefon, kişiler gibi çoğu sistem uygulaması Chrome'a bağımlılık (dependency) olarak güveniyor. Silersen hiçbir şey'de olmayabilir ama "Telefon durduruldu." gibi bir sürü hata'da alabilirsin. Tamamiyle cihazın yazılımına bağlı.
Bir de Android bir uygulamanın birden fazla farklı kopyasını tutuyor. ADB ile sadece gözüken Chrome'u silebilirsin. (Kök yoksa.) Eğer tamamıyla kurtulmak istiyorsan kök erişimi gerekli.
  • /system/app/ -Önyüklenen uygulamalar.
  • /data/asec/ - Harici hafızadan üretilen güvenli uygulamalar.
  • /data/app-private/ - 3. parti uygulamalar.
  • /data/app/ - En yaygın standart uygulama konumu.

Son düzenleme:
Root ile silmeniz mümkün.
Garanti dışı bırakmak istemiyorum telefonu.

Silersen telefonun bazı işlevselliklerini kaybedeceksin. Uygulamaların hata verme olasılığı da çok yüksek. Bu da aklında bulunsun.
Kabul ediyorum.

Ayarlar>Uygulamar>chrome
şeklinde gidin devre dışı bırak var ordan kaldırbilirsiniz.
Devre dışı bırak butonu basılmayacak durumda.

Ya arkadaşlar hata verme olasiligi falan diyorsunuz da nasıl bir hata olusabilir Chrome'nin olmamasindan sanki adam Google Play Services'i silecek abartiyorsunuz bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı