Android'de oyun yapmak için kaynak önerisi

AG:DWD

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır oyun yapmayı düşünüyordum. Unity ile mobil oyun yapmaya karar verdim. Unity arayüzünü kullanmayı biliyorum. C# bilgim var. Form projeleri falan yapabiliyorum. Ama Unity'de kodlama biraz daha farklı bunu öğrenip oyun yapmak istiyorum rahatça nereden nasıl öğrenebilirim. Bir kaç yerden denedim ama anlatımları falan iyi değildi ya da eksik bırakıyorlardı. Ya da normal kodlama ile oyun yapılabiliyor mu? Eğer öyleyse hangi diller için geçerli. O dili de öğrenebilirim normal bir şekilde sıkıntı olmaz.
Yok mu yardım edebilecek olan.

Son düzenleme:
Merhaba. Kodları anlamak zor degil. Mesela ben c, c++ bilgimle unity öğrenmeye başladım. C# bilmiyordum. Kodlama da fazla sıkıntı çekmedim. Çünkü bana göre unity nin dokümanı oldukça iyi. Kodları örnek kodlarla beraber anlatıyorlar. Buda öğrenimi kolaylaştırıyor. İlk olarak dokumandan baslamani öneririm. 2d mi yoksa 3d mi oyun yapacaksın bilmiyorum ama noobstuts.com da unity tutoriali mevcut. Basit seviyeden orta seviyeye doğru ilerliyor. Bence hepsine bakmanı oneririm. YouTube da brackeys ve blackthornprod ilk onceliklerin olsun. Demeyi unuttum bunların hepsi ingilizce. Şahsen benim İngilizcem a2-b1 seviyesindedir ama az buçuk anlıyorum.

Java için libgdx kütüphanesi mevcut. En kısa zamanda bende başlamayı düşünüyorum.
C++ için sfml, sdl ben ilk oyunumu sfml kütüphanesini kullanarak yapmıştım.
Ayriyette. Opengl ve directx grafik kütüphaneleride mevcut onlarlada oyun yapabilirsiniz ama gerek yok. Sonuçta 20 yıl öncesinde değiliz kendimizi yeni teknolojilerle geliştirmeliyiz.
Python pygame.

Önerim unityde uzmanlaşmaniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı