Android'de veya diğer Linux tabanlı mobil sistemler için terminal var mıdır?

Yani gereksiz ve anlamsız bir uğraş diyorsun şu anki konumda. Peki bunun için özelleştirilmiş Android sürümü falan var mıdır? Hani topluluk tarafından yapılmış.

Yani gereksiz ve anlamsız bir uğraş diyorsun şu anki konumda. Peki bunun için özelleştirilmiş Android sürümü falan var mıdır? Hani topluluk tarafından yapılmış.

LineageOS var. Android tabanlı güzel bir işletim sistemi. Aurora Store ve MicroG gibi Google alternatifi çözümlerle güzelce kullanılabiliyor ve cihaz desteği de telefon Linux dağıtımlarına kıyasla daha iyi durumda.

Yusuf İpek YouTube kanalında LineageOS ile ilgili işinize yarayabilecek içerikler var. Onlara bakabilirsiniz.

Aynen ben de J5 J500F boşta duran telefonuma yüklemiştim, Android 9 ROM'u idi hatta terminal uygulaması da vardı ama spesifik bir şekilde çalışmıyordu yine.

Anladım peki Android yerine tercih edilebilir mi sizce? Huawei kullanıyorum zaten hiçbir Google hizmeti kullanamıyorum ya Android 12 geçeceğim ya da LineageOS hangisini önerirsiniz.

Anladım peki Android yerine tercih edilebilir mi sizce? Huawei kullanıyorum zaten hiçbir Google hizmeti kullanamıyorum ya Android 12 geçeceğim ya da LineageOS hangisini önerirsiniz.

LineageOS zaten Android tabanlı hocam. O da Android yani. Özellikle Huawei gibi Çin menşeii markaların ROM'ları pek güvenilir gelmiyor bana. Kurabiliyorsanız LineageOS kurun.

Benim eski telefonum Huawei Y7 2019 idi ve Bootloader kilidi açılmıyor sizinki de aynı olabilir.

Doğru onu unutmuşum çözümü falan yok mu bunun?

Hocam, çok araştırdım eskiden Huawei desteğe yazarak kod alabiliyormuşuz ama artık yapmıyorlarmış fakat ücretli uygulamalar var sanırım kullanmadım ama.
Zaten Redmi Note 8'e geçtim.

Hocam, çok araştırdım eskiden Huawei desteğe yazarak kod alabiliyormuşuz ama artık yapmıyorlarmış fakat ücretli uygulamalar var sanırım kullanmadım ama.
Zaten Redmi Note 8'e geçtim.

Anladım o zaman farklı bir işletim sistemi kullanamayacağım peki Termux benzeri bildiğiniz bir program var mıdır? veya Termux'u terminale daha çok benzetebilme gibi bir şansım var mıdır?

Anladım o zaman farklı bir işletim sistemi kullanamayacağım peki Termux benzeri bildiğiniz bir program var mıdır? Veya Termux'u terminale daha çok benzetebilme gibi bir şansım var mıdır?

Chazınızın modeli nedir belki birileri Custom ROM atmayı başarmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…