LineageOS zaten Android tabanlı hocam. O da Android yani. Özellikle Huawei gibi Çin menşeii markaların ROM'ları pek güvenilir gelmiyor bana. Kurabiliyorsanız LineageOS kurun.
Anladım cevapladığınız için teşekkür ederim ve son olarak sormak istediğim, sizce gerek var mı? Yoksa farklı bir telefondan mı denesem Xiaomi veya Samsung gibi?
Android'e veya Linux tabanlı mobil diğer işletim sistemlerine Termux gibi programlardan ziyade Linux sistemlerde olduğu gibi terminal kurulur veya bulunur mu? Veya böyle bir şey yapılabilir mi? PC gibi değil de mobil için özelleştirilmiş terminalden bahsediyorum ama PC'de gibi birçok işlevi gören program kuran veya silen bir terminalden bahsediyorum.
Anladım cevapladığınız için teşekkür ederim ve son olarak sormak istediğim, sizce gerek var mı? Yoksa farklı bir telefondan mı denesem Xiaomi veya Samsung gibi?
USB hata ayıklamasını açıp bilgisayardan ADB Shell ile direkt olarak telefonun terminaline erişebilirsiniz:
Root varsa su ile root yetkisi de alabilirsiniz.
Root ile Busybox flashlayarak Android'de bulunmayan diğer komut satırı araçlarını kullanabilirsiniz.
Bash:
disty:~ $ adb shell
toco:/ $ whoami
shell
toco:/ $ uname -a
Linux localhost 4.14.292-VantomKernel #1 SMP PREEMPT Thu Sep 8 17:18:55 EET 2022 aarch64
toco:/ $ ls
acct data init.environ.rc postinstall system
apex data_mirror linkerconfig proc system_ext
bin debug_ramdisk lost+found product vendor
bugreports default.prop metadata res
cache dev mnt sdcard
config etc odm storage
d init oem sys
toco:/ $ su
toco:/ # whoami
root
toco:/ #