Android'de veya diğer Linux tabanlı mobil sistemler için terminal var mıdır?

Chazınızın modeli nedir belki birileri Custom ROM atmayı başarmıştım.

Huawei P40 Lite E.

LineageOS zaten Android tabanlı hocam. O da Android yani. Özellikle Huawei gibi Çin menşeii markaların ROM'ları pek güvenilir gelmiyor bana. Kurabiliyorsanız LineageOS kurun.

Anladım cevapladığınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
400 dolar+400 dolar vergi +20 bin lira IMEI kayit ucreti odeyerek PinePhone Pro alabilirsin.

Anladım cevapladığınız için teşekkür ederim ve son olarak sormak istediğim, sizce gerek var mı? Yoksa farklı bir telefondan mı denesem Xiaomi veya Samsung gibi?

Hocam bence gerek yok çünkü açsanız bile uyumlu Custom ROM bulamayabilirsiniz.

Eğer maddi durumunuz iyi ise 2.el veya yenilenmiş telefon bakabilirsiniz ben Redmi Note 8'i EasyCep'ten 3150TL'ye aldım ve sorunsuz cihaz.

Hocam bence gerek yok çünkü açsanız bile uyumlu Custom ROM bulamayabilirsiniz.

Eğer maddi durumunuz iyi ise 2.el veya yenilenmiş telefon bakabilirsiniz ben Redmi Note 8'i EasyCep'ten 3150TL'ye aldım ve sorunsuz cihaz.

Anladım yardımlarınız için teşekkürler.

400 dolar+400 dolar vergi +20 bin lira IMEI kayit ucreti odeyerek PinePhone Pro alabilirsin.

Çok gereksiz bence bunun yerine PC almak daha mantıklı olur.

USB hata ayıklamasını açıp bilgisayardan ADB Shell ile direkt olarak telefonun terminaline erişebilirsiniz:
Root varsa su ile root yetkisi de alabilirsiniz.
Root ile Busybox flashlayarak Android'de bulunmayan diğer komut satırı araçlarını kullanabilirsiniz.

Bash:
disty:~ $ adb shell
toco:/ $ whoami
shell
toco:/ $ uname -a
Linux localhost 4.14.292-VantomKernel #1 SMP PREEMPT Thu Sep 8 17:18:55 EET 2022 aarch64
toco:/ $ ls
acct        data           init.environ.rc  postinstall  system
apex        data_mirror    linkerconfig     proc         system_ext
bin         debug_ramdisk  lost+found       product      vendor
bugreports  default.prop   metadata         res
cache       dev            mnt              sdcard
config      etc            odm              storage
d           init           oem              sys
toco:/ $ su
toco:/ # whoami
root
toco:/ #

Busybox ve bazı komutları çalıştırabileceğin Termianl Emulator uygulaması vardır.

Chroot araçları yüklersen de bilgisayardaki Linux gibi olabilir. APT bile çalıştırır, kali toolları bile kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…