Android'de Windows oyunlarını çalıştıracak emülatör önerisi

EchoByte

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel i5 12500H
RTX 3050 Ti
8 GB 3200 Mhz DDR4 RAM
500 GB M.2 SSD
Merhaba iyi sosyaller benim Android 11 telefonum var. Windows oyunlarını telefonda oynamak istiyorum. Bana emülatör önerir misiniz? Ancak telefonun ekranında tuşlar olacak.
Not: Wine bende çalışmıyor.

@Marix bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Merhaba iyi sosyaller benim Android 11 telefonum var. Windows oyunlarını telefonda oynamak istiyorum. Bana emülatör önerir misiniz? Ancak telefonun ekranında tuşlar olacak.

Win oyunları derken Valorant falanda tel de öyle oyunlar açılmaz. Açması için bilgisayarlarin özelliğinde bir cihaza ihtiyacınız var. Benim de kullandığım oyun konsollarıdaki eski oyunları açmak için PPSSPP kullanıyorum daha iyisi varsa ben bilmem.

Biliyorum valorant açamayacağını. Hafif oyunlar olacak zaten.

Telefonun işlemcisine göre Wine sürümü denedin mi?
Belirli oyunlar Android'de çalışıyor.

OpenMP ile Morrowind.
CS ve GTA Android portları gibi.

İlk olarak Android için ücretsiz yayınlanan Steam Link uygulaması, bilgisayar oyunlarını mobilde oynamak isteyenler için en basit çözüm diyebiliriz. Bilgisayardaki oyunları telefonda oynamak için 3 basit adım izliyorsunuz:Bluetooth kontrolcünüzü (Bluetooth kontrolcü, Bluetooth klavye ve fare) eşleştiriyorsunuz.
Son adımda Steam yüklü bilgisayarınıza bağlanıyorsunuzUygulama üzerinden Steam kütüphanenize direkt erişebildiğinizden son oynadığınız ve en son yüklediğiniz oyunlar, indirmeleriniz, oyunlar her şey karşınıza çıkıyor. Size sadece telefondan/tabletten oynamak istediğiniz oyunu seçmek kalıyor.

En iyi performans diğer bir deyişle akıcı bir oynanış için Ethernet kullanarak bilgisayarı modeme bağlamanız, mobil cihazları WiFi ağının 5GHz bandına bağlanmış olması öneriliyor. Uygulama içerisinden akış kalitesi, bit oranı ayarlarını yapabiliyorsunuz. Bant genişliği, çözünürlük, performans, HEVC Video ayarı Advanced Streaming Settings altında yer alıyor. Ayarlarınızı yaptıktan sonra Network Test ile ağ bağlantısını test edebiliyorsunuz. Ağ demişken, Fiber internet bağlantısı maalesef gerekiyor. Varsayılan bant genişliği gereksinimi 15Mbps ve en iyisi 30Mbps. 1080p/60fps oyun deneyimi için internet hızınızın bu değerler arasında olması gerek..

@İsmail_sahin_2937 Ben direk Windows kurdum. Oyun olarak küçük birkaç oyun denedim. Oynayabilmen için ekranda klavye açman gerekiyor oda yüzde 60'nı kapsıyor zaten. Bir fare bağlantısı olmadığı için sağa sola yönlendirme durumu olmuyor. Yani en basitinden OTG kablo ile klavye ve mouse bağlaman gerekiyor. Android'de Win oyunları için şu an da bildiğim kadarıyla en stabil GeForce NOW tarzı uygulamalar onun dışında. Bırak oyunu emulatör ile Windows bile stabil çalışmıyor. İşlemci uyumsuzluğundan dolayı.

Winlator kullanabilirsiniz ancak winlator Far Cry 2 gibi ve bu sistem özellikleri bandında mükemmel çalışırken FPS değerleri o kadar da iç açıcı değil haberiniz olsun kurulum için.
Şu siteye bakabilirsiniz çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim;

Düzenleme not: Sitede çok vakit geçirmedim çözüm olarak işaretleniyor mu bilmiyorum eğer yanlışım varsa affola.

Son düzenleme:
Winlator kullanabilirsiniz ancak winlator Far Cry 2 gibi ve bu sistem özellikleri bandında mükemmel çalışırken FPS değerleri o kadar da iç açıcı değil haberiniz olsun kurulum için.
Şu siteye bakabilirsiniz çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim;

Düzenleme not: Sitede çok vakit geçirmedim çözüm olarak işaretleniyor mu bilmiyorum eğer yanlışım varsa affola.
Şuan obb dosyasının yarışı indi. Şuan fındık için köyde olduğum için internet yavaş. Ayrıca ben nasıl sizi çözüm olarak işaretleyeceğimi bilmiyorum :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı