Andydesk ile Wake on LAN nasıl yapılır?

MetamorpheuS

Kilopat
Yer
01
Daha fazla  
İyi akşamlar. Bazen bilgisayarıma uzaktan erişim gerekliliği oluyor. AnyDesk'te de bu özellik mevcut. Telefonumda da ayrıca bir wake on LAN uygulaması var ama ben bu uygulamayı kullanmak yerine tek uygulamadan, yani AnyDesk'ten hem PC'yi açmak hem de uzaktan erişim sağlamak istiyorum. YouTube'da birkaç video izledim ama pek bir şey anlamadım. Rica etsem bilen biri yardımcı olabilir mi?

Edit: Başlığı Anydesk olarak düzeltemedim T9'un azizliği kusura bakmayın.

AnyDesk ile hiç yapmadım . Ama modem ve Windows'tan gerekli port ayarlaması yapılarak telefondan herhangi bir wol uygulaması ile dış internetten PC'ni açabilirsin daha sonra AnyDesk ile uzaktan görüntülemeni yapabilirsin. Modemden yapılması gereken port açma gibi ayarlar marka ve modellere göre değişiklik gösterebilir.

Son düzenleme:
İyi akşamlar. Bazen bilgisayarıma uzaktan erişim gerekliliği oluyor. AnyDesk'te de bu özellik mevcut. Telefonumda da ayrıca bir wake on lan uygulaması var ama ben bu uygulamayı kullanmak yerine tek uygulamadan, yani AnyDesk'ten hem PC'yi açmak hem de uzaktan erişim sağlamak istiyorum. YouTube'da birkaç video izledim ama pek bir şey anlamadım. Rica etsem bilen biri yardımcı olabilir mi?

Edit: Başlığı AnyDesk olarak düzeltemedim t9'un azizliği kusura bakmayın.

1. bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarları:
    • Wake on Lan'ı etkinleştirmek için bilgisayarınızın BIOS veya UEFI ayarlarına erişin. Bu ayar genellikle "Power management" veya "Advanced" gibi bir bölümde bulunabilir.
  2. Ethernet kartı ayarları:
    • Bilgisayarınızdaki Ethernet kartının ayarlarına gidin. Bu ayar genellikle "device Manager" (Aygıt Yöneticisi) üzerinden ulaşılabilir. Ethernet kartınıza sağ tıklayın, "properties" (özellikler) seçeneğini seçin ve "Power management" (güç yönetimi) sekmesini kontrol edin. "allow this device to wake the Computer" (bu cihazın bilgisayarı uyandırmasına izin ver) seçeneğini işaretleyin.
  3. andydesk ayarları:
    • Andydesk platformunda, genellikle bir "settings" (ayarlar) veya "preferences" (tercihler) bölümü bulunacaktır. Bu bölümde genel olarak "wake on lan" veya "remote wake" gibi bir seçenek olabilir. Buradan wake on Lan'ı etkinleştirmek için gerekli ayarları yapılandırabilirsiniz.
  4. port ayarları:
    • Wake on lan genellikle 9. port üzerinden çalışır. Ayarları yaparken bu portun kullanıldığından emin olun.
  5. MAC adresi ve IP adresi:
    • Wake on Lan'ı kullanabilmek için bilgisayarın MAC adresini ve IP adresini bilmelisiniz. Bu bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekir.
  6. bağlantı ayarları:
    • Bağlantı kurulacak bilgisayarın internete bağlı olması ve uygun bir ağ üzerinde bulunması önemlidir.

Artı -1 Eksi
    • Wake on Lan'ı etkinleştirmek için bilgisayarınızın BIOS veya UEFI ayarlarına erişin. Bu ayar genellikle "Power management" veya "Advanced" gibi bir bölümde bulunabilir.
    • Bilgisayarınızdaki Ethernet kartının ayarlarına gidin. Bu ayar genellikle "device Manager" (Aygıt Yöneticisi) üzerinden ulaşılabilir. Ethernet kartınıza sağ tıklayın, "properties" (özellikler) seçeneğini seçin ve "Power management" (güç yönetimi) sekmesini kontrol edin. "allow this device to wake the Computer" (bu cihazın bilgisayarı uyandırmasına izin ver) seçeneğini işaretleyin.
  3. andydesk ayarları:
    • Andydesk platformunda, genellikle bir "settings" (ayarlar) veya "preferences" (tercihler) bölümü bulunacaktır. Bu bölümde genel olarak "wake on lan" veya "remote wake" gibi bir seçenek olabilir. Buradan wake on Lan'ı etkinleştirmek için gerekli ayarları yapılandırabilirsiniz.
  4. port ayarları:
    • Wake on lan genellikle 9. port üzerinden çalışır. Ayarları yaparken bu portun kullanıldığından emin olun.
    • Wake on Lan'ı kullanabilmek için bilgisayarın MAC adresini ve IP adresini bilmelisiniz. Bu bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekir.
  6. bağlantı ayarları:
    • Bağlantı kurulacak bilgisayarın internete bağlı olması ve uygun bir ağ üzerinde bulunması önemlidir.
Diğer ayarların tamamı yapılı sadece ekte ki ekran görüntüsünde ki alana ne yazacağım onu bilmiyorum

AnyDesk ile hiç yapmadım . Ama modem ve Windows'tan gerekli port ayarlaması yapılarak telefondan herhangi bir wol uygulaması ile dış internetten PC'ni açabilirsin daha sonra AnyDesk ile uzaktan görüntülemeni yapabilirsin. Modemden yapılması gereken port açma gibi ayarlar marka ve modellere göre değişiklik gösterebilir.
Hocam zaten anlattığınız gibi yapıyorum pcyi uyandırmayı ve bağlanmayı. Benim istediğim 2. bir uygulamaya ihtiyaç olmadan sadece anydesk üzerinden hem pcyi uyandırmak hemde uzak bağlantı yapmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• 2024-03-09_202827.jpg
    2024-03-09_202827.jpg
    111,2 KB · Görüntüleme: 723
Yazılana göre öyle gözükmekte. Ama önceden yazdığımız gibi yapabiliyorsanız bios/windows/modem ayarları yapılarak kolayca wol yapılmakta.

zaten ayrı bir uygulamayla wake on lan işini hallediyorum bana sadece anydesk ile nasıl yapılması gerektiğini gösterecek biri lazım

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240310-085638_One UI Home.jpg
    Screenshot_20240310-085638_One UI Home.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 686
  3. andydesk ayarları:
  4. port ayarları:
  6. bağlantı ayarları:
Hocam GPT kullanmayı bizde biliyoruz. Adam zaten bulamadığı çözümler için konu açmış buraya.
zaten ayrı bir uygulamayla wake on lan işini hallediyorum bana sadece anydesk ile nasıl yapılması gerektiğini gösterecek biri lazım
Hocam aklımda iki fikir var hala gerekli olursa belki kullanılabilir.

1 - Xiaomi'nin akıllı zil gibi ya da düğme gibi uzaktan kontrollü anahtar işi gören bir cihaz kullanmak. Kasaya montajlanıp belki fiziksel olarak başlatmak.

2 - Bilgisayar görev zamanlayıcı ile uyku modundayken tekrar başlatılabiliyor.
Screenshot 2025-02-24 at 23.33.28.png

Bu kısımda olay filtresini kullanarak belki Anydesk bir istek gönderdiği zaman açılması sağlanabilir ya da ona özel bir şey. Baya uğraş gerektirebilir ben o yüzden zamanlamayla açılmasını sağladım. Zaten açılışta Anydesk otomatik başlıyor.

Kullandığım rehber var belki işinize yarayabilir:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı