Anfi önerisi

ALT+F4

Hectopat
Katılım
14 Kasım 2019
Mesajlar
25
İki tane Speaker var ama PC'ye bağlayamıyorum. Bana değerlerine uyan bir anfi önerir misiniz?
IMG_20200510_015118.jpg
IMG_20200510_015038.jpg
IMG_20200510_015111.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben anlamıyorum ama pilmi gerekli yoksa adaptormu

Merhaba. Bu amfi devresi için tavsiye edilen adaptör 12 volt, 2 amper etiketli (AC/DC adaptör şeklinde piyasada satılmakta) olanıdır. Pil 2 amperi uzun süre verebileceği için şarjlı olanları seçilmesi gerekli olup, mobil olmayıp sabit (evde) çalışacaksa adaptörün tercihi daha ideali olur. Yalnız adaptörün iç jakının iletkeni + uç, dış ucu iletkeni - uçlu çıkışta (Amfi devresinde 12 volt DC girişte verilmiştir) olması lazımdır, bunun tersini satın alırsanız amfi devresi çalışamaz, çünkü dişi jak grirşinden (sağ yan taraftaki plastik, siyah silindir şekilli jaktır) + ve - kutbu ters kutuplarla gelir.

O büyüklükteki (hoparlör çaplarındaki) kolonların iç hoparlörleri 4-8 ohm arası olabilir, bu doğrudur, ancak RMS ve müzik (sanal) gücünün 2, 4 watt değil en az 20, 40 watt olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu kolonların arka kapaklarını açıp hoparlörlerin üzerindeki etikete bakarak gerçek watt değerine göre bu amfi devresini seçerseniz çok daha doğru olur. Aamfi devresinin 2 çarpı çıkış watt gücü hoparlör watt gücünden (2 çarpı giriş) daha düşük olabilir, ancak daha az veya tam eşiti yüksek olmamalıdır, amfinin çıkış watt değeri 2 çarpı (stereo çıkışlı) bu hoparlörlerin watt değerinden çok daha yüksek değerlerde olursa bu hoparlör konilerine yüksek volümlerde iç fiziki hasarlar verilebilir. Bu yüzden amfi çıkış watt gücünün bu hoparlörlerin giriş watt gücünden (Müzik gücü olarak değil RMS yani gerçek watt değeri olarak) küçük olması değil, büyük olması bir sıkıntı oluşturur, buna çok dikkat edin.

Not: Elektronikle orta seviyelerde ilgili olabilseydiniz size TDA 1554Q'yu internetteki yapım şekline göre kendiniz yapın derdim, ancak yukarıdaki bu devre de hemen hemen ona yakın (TDA 1554Q 2 * 22 watt'lı köprülenmiş veriyor örneğin) çıkış değerlerinde olup hazır yapılmışı şeklinde (2 * 15 watt) olduğundan çok uygundur. Kolay gelsin.
 
Merhaba. Bu amfi devresi için tavsiye edilen adaptör 12 Volt, 2 amper etiketli (AC/DC adaptör şeklinde piyasada satılmakta) olanıdır. Pil 2 amperi uzun süre verebileceği için şarjlı olanları seçilmesi gerekli olup, mobil olmayıp sabit (evde) çalışacaksa adaptörün tercihi daha ideali olur. Yalnız adaptörün iç jakının iletkeni + uç, dış ucu iletkeni - uçlu çıkışta (amfi devresinde 12 Volt DC girişte verilmiştir) olması lazımdır, bunun tersini satın alırsanız amfi devresi çalışamaz, çünkü dişi jak grirşinden (sağ yan taraftaki plastik, siyah silindir şekilli jaktır) + ve - kutbu ters kutuplarla gelir.

O büyüklükteki (hoparlör çaplarındaki) kolonların iç hoparlörleri 4-8 ohm arası olabilir, bu doğrudur, ancak RMS ve müzik (sanal) gücünün 2, 4 Watt değil en az 20, 40 Watt olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu kolonların arka kapaklarını açıp hoparlörlerin üzerindeki etikete bakarak gerçek Watt değerine göre bu amfi devresini seçerseniz çok daha doğru olur. Aamfi devresinin 2 çarpı çıkış Watt gücü hoparlör Watt gücünden (2 çarpı giriş) daha düşük olabilir, ancak daha az veya tam eşiti yüksek olmamalıdır, amfinin çıkış Watt değeri 2 çarpı (stereo çıkışlı) bu hoparlörlerin Watt değerinden çok daha yüksek değerlerde olursa bu hoparlör konilerine yüksek volümlerde iç Fizik'i hasarlar verilebilir. Bu yüzden amfi çıkış Watt gücünün bu hoparlörlerin giriş Watt gücünden (müzik gücü olarak değil RMS yani gerçek Watt değeri olarak) küçük olması değil, büyük olması bir sıkıntı oluşturur, buna çok dikkat edin.

Not: Elektronikle orta seviyelerde ilgili olabilseydiniz size tda 1554Q'yu internetteki yapım şekline göre kendiniz yapın derdim, ancak yukarıdaki bu devre de hemen hemen ona yakın (tda 1554Q 2 * 22 Watt'lı köprülenmiş veriyor örneğin) çıkış değerlerinde olup hazır yapılmışı şeklinde (2 * 15 Watt) olduğundan çok uygundur. Kolay gelsin.

Ben pek anlamıyorum da bana onerebiliceğiniz.
Ucuz yollu bir anfi var mıdır.
 
Merhaba. Herhangi bir amfiyi veya başka ses kuvvetlendirici cihazı satın alsanız, sinyal (mikrofon) girirşi, hoparlör çıkış bağlantıları, içten beslenmeli ise anahtartarla açma/kapama, değilse harici güç kaynağıyla bağlarken yine + ve - uçların doğru bağlantısına ve giriş besleme voltajına özellikle dikkat etmeniz gerekecektir.

PC çıkışında ya da genel amaçlı olan bir kuvvetlendirme için düşük watt değerlerinde bu amfiyi kullanmayı düşünüyorsanız size tavsiyem PC ses kuvvetlendricili hoparlörlere, bunların stereo veya 2+1 çıkışlı olanların uygun fiyatlı olanlarını araştırımanızı öneririm. AUX (stereo) jaklı 3.5 mm çift taraflı kablo ile bunların AUX girişinden cep radyosuyla veya kuvvetlendirilmesini istediğiniz herhangi zayıf sinyalin stereo çıkışını girebilir, seçtiğiniz PC ses kuvvetlendirici hoparlörde harici stereo çıkışı varsa elektronikçide kolonlarınıza 3.5 mm. stereo jak (erkek) lehimleterek elinizdeki hoparlörlü kolonları bunların çıkışında kullanır, böylece bunları boşta bırakmayıp değerlendirebilmiş olursunuz.

Bu kuvvetlendirme zayıf kalırsa (yetmezse eğer) iki adet PC ses kuvvetlendiricili ucuz hoparlör setini satın alarak, örneğin birinin ses çıkışını, diğerinin AUX ses girişine kaskad (seri) olarak bağlayıp 2. ses çıkışlı hoparlör çıkışında (veya stereo harici dişi jak çıkışında) daha fazla bir kuvvetlendirmeyi yapmanız mümkündür. Bu tipten çift sistemli (kaskad) bir kuvvetlendirmeyi HDMI next mini uydu alıcı çıkışından monitöre olan TV adaptasyonunda (HDMI > VGA dönüştürücü dönüşümündeki ses ayrışmasında) başarıyla kullanıyorum. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Herhangi bir amfiyi veya başka ses kuvvetlendirici cihazı satın alsanız, sinyal (mikrofon) girirşi, hoparlör çıkış bağlantıları, içten beslenmeli ise anahtartarla açma/kapama, değilse harici güç kaynağıyla bağlarken yine + ve - uçların doğru bağlantısına ve giriş besleme voltajına özellikle dikkat etmeniz gerekecektir.

PC çıkışında ya da genel amaçlı olan bir kuvvetlendirme için düşük Watt değerlerinde bu amfiyi kullanmayı düşünüyorsanız size tavsiyem PC ses kuvvetlendricili hoparlörlere, bunların stereo veya 2+1 çıkışlı olanların uygun fiyatlı olanlarını araştırımanızı öneririm. AUX (stereo) jaklı 3.5 mm çift taraflı kablo ile bunların AUX girişinden cep radyosuyla veya kuvvetlendirilmesini istediğiniz herhangi zayıf sinyalin stereo çıkışını girebilir, seçtiğiniz PC ses kuvvetlendirici hoparlörde harici stereo çıkışı varsa elektronikçide kolonlarınıza 3.5 mm. Stereo jak (erkek) lehimleterek elinizdeki hoparlörlü kolonları bunların çıkışında kullanır, böylece bunları boşta bırakmayıp değerlendirebilmiş olursunuz.

Bu kuvvetlendirme zayıf kalırsa (yetmezse eğer) iki adet PC ses kuvvetlendiricili ucuz hoparlör setini satın alarak, örneğin birinin ses çıkışını, diğerinin AUX ses girişine kaskad (seri) olarak bağlayıp 2. ses çıkışlı hoparlör çıkışında (veya stereo harici dişi jak çıkışında) daha fazla bir kuvvetlendirmeyi yapmanız mümkündür. Bu tipten çift sistemli (kaskad) bir kuvvetlendirmeyi HDMI Next mini uydu alıcı çıkışından monitöre olan TV adaptasyonunda (HDMI > VGA dönüştürücü dönüşümündeki ses ayrışmasında) başarıyla kullanıyorum. Kolay gelsin.

Sağ olun teşekkur ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı