Animasyon & render işleri için masaüstü PC önerisi

Yazar

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2018
Mesajlar
360
Çözümler
3
Yer
Turkey
Herkese merhaba, animasyon ve render işlerim için masaüstü bilgisayar almak istiyorum. 10.500 TL bütçem var, önceliğim tabii ki taksitli bir şekilde alabilmek istiyorum. İstediğim özellikler şöyle:
En az 3.6 GHz değerine sahip AMD Ryzen 3. nesil veya Intel 9. nesil (en düşük) olabilir.
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti ekran kartı.
16 GB 3200 MHz RAM bellek.
512 GB SSD.
Bu özellikleri zaruri ihtiyaç olarak belirledim.
Mağzaları dolaşırken "QDR-RX5-N35988" seri numaralı bir kasa buldum kasanın özellikleri şöyle:
Kasanın fiyatı 10.500 TL civarıydı istediğim tüm özellikleri barındırıyor ama şüphelerim var.

sis.png


Bu kasa için insanlara danıştığımda bana ekran kartı çok güçlü olduğu için işlemcinin zorlanacağını ve tam performans alamayacağımı söylediler. Ancak 12 taksite bulabildiğim en alınabilecek kasanın bu olduğunu düşünüyorum. Bu sisteme monitör, klavye, mouse gibi ekipmanların dahil olmadığını öğrendim. Sizce almaya değer mi? Daha iyi alternatifleri var mıdır? Tavsiyeleriniz benim için çok önemli masaüstü PC tercih sebebim olacak. Ekran kartı krizi yüzünden bilgisayar bulamadım mağazalarda. Bu hafta almam gerekiyor bilgisayarı. Bu benim Technopat sosyalde açtığım ilk konum olacak, umarım her şeyi doğru yapabilmişimdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
10.500₺ ile çok daha iyi sistemler toplanabilir.
Daha iyi buna bakmanızı öneririm.
Hocam K ibareli işlemci koyup H410 anakart koymuşlar.
 
Piyasa aşırı berbat. Laptop almanızı öneririm.
Animasyon ve render işlerinde bana i7 8750h sınır olsa da yetti. Minimum i5 10600K ve GTX 1660S ve denklerini öneririm. (R5 3600X ve RX 5500 XT)
https://www.hepsiburada.com/monster...isayar-p-HBV00001AZLUU?magaza=MONSTERNOTEBOOK (Isınma sorunlu olabilir. Pek fikrim yok. RTX 2070'e denk sanırım.)
Bütçe yükselmezse:
Lenovo Legion olan önerimdir.
 
Bu kötü bir şey mi biraz açıklayabilir misiniz?

Hocam K ibareli Intel işlemcilerin çarpan kilidi açıktır ve normallere göre daha pahalıdır. Yani OC yapılabilir ama H serisi anakartlar OC desteği sunmadığı için K ibareli işlemci almak Z (OC destekli) serisi anakart alana kadar para israfıdır.
 
Şu piyasada normal gibi. İşlemci ekran kartını çok rahat besler.

Eğer öyleyse bu sistemi yarın sipariş vereceğim halen alternatif bakıyorum.

Ek olarak: İtopya'da ki sistem de çok güzel gözüküyor ama klavye, monitör, çizim tableti vb. en az 3 bin TL ek masraf çıkıyor bu nedenle pek yanaşamıyorum bayağı zorluyor beni. Taksitle 12 bin, ek masraflar ile beraber 15 bini buluyor. Laptoplar gereksiz pahalı durumdalar ekranları küçük bu nedenle tercih etmiyorum. Zaten sürekli sabit bir ortamdayım ihtiyaç duymuyorum. Halen bakınıyorum.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.
 

Geri
Yukarı