Animasyon yapmaya nereden başlanmalı?

Bence animasyon becerisini kazanmak için kağıtlara ufak çöp adam çizimleri ile başlayın. Mantığı kavrarsanız daha kolay animasyon yaparsınız kanımca. Eğer ben öyle şeylerle uğraşamam derseniz After Effects ile başlayabilirsiniz.
 
Eğlence arada çatışma ve kolay olursa güzel olur.
SaviorAngel'in dediği gibi 2D başlayıp animasyonun ve animasyon programlarının temel mantığını kavradıktan sonra 3D programlara geçilebilir. Adobe Flash programıyla da temel 2D başlayabilirsiniz. En temelden işe koyulmak için Blacksidemre'nin dediği gibi çizimden başlayabilirsiniz. Fakat uyarmalıyım, animasyon programları (3d max, v ray(render için), maya gibi) epey pahalıdır ve hem bunları çalıştırmak hem de render almak için çok donanımlı bir bilgisayar gerekir. Menüleri kokpit gibidir, kitap alarak ya da video izleyerek öğrenmek oldukça güçtür. Çok istekliyseniz bu konuda açılan eğitimlere katılmanızı öneririm.
 
En iyisi Adobe Animate CC. Bu uygulamanın mantığı şöyle, oluşturacağın kareleri çiziyosun, sonra karelere geçiş hızını hızlandırıyo veya artırıyorsun. (Kareleri çiziyosun derken her geçişte arka plan olarak yapacağın yeri de çizmene gerek yok. Zaten ilk bi arka plan oluşturup onun üzerinde çizeceksin.)
Ha bi de web üzerinden animasyon oluşturucuları var, hemen bi site veriyim: renderforest.com
bu site çok iyi ve hazır, sadece şablonları kullanarak yapıyorsun. Ben denedim şahsen, güzel ve kullanışlı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı