Anime nedir? Neden izlenir?

Şu ana kadar izlediğim üç tane anime var galiba. Captain Tsubasa tüm seri,One Punch Man ve Sonic X (Avrupa sürümü galiba izlediğim neredeyse tüm müzikleri kaldırmışlar maalesef). Ben çizgiroman severim genellikle anime bana göre değil pek.

Çizgi romanda pahalı iş be hocam. İnternetten okumuyorsan hem pahalı hem kısa. Ben arkadaştan Injustice serisini okumuştum mesela.

Detroit Metal City ve Parasyte the Maxim öneririm (Parasyte, tek oturuşta bitirdiğim ilk ve animelere başlamamı sağlayan animedir)
Bu arada çok eğlenceli, güzel, göze hitap eden bir yazı olmuş. Ben çok beğendim Ellerinize sağlık.

Çizgi film, çizgi filmin yaşı olmaz; zevki izlenir.

Günümüzde ki çizgi film anlayışı 5-12 yaş arasına hitap eden animasyon ama anime her yaş grubunun izleyebileceği bir dizi. Bana sorarsanız anime bize çok şey kazandırır. En basiti İngilizce öğretir(İngilizce izlersen).2. bir kültürü öğrenirsin, ve daha bir sürü şey.

Belki de eski kaliteli çizgi filmler ile büyüdüğümüz içindir bu anime merakımız. Eskiden çok güzel çizgi filmler vardı gerçekten.

Çizgi romanda pahalı iş be hocam. İnternetten okumuyorsan hem pahalı hem kısa. Ben arkadaştan Injustice serisini okumuştum mesela.
Injustice serisi sadece aksiyon için okunmalı bence. Zaten alternatif evren olduğu gibi karakterlerin güç seviyesi çok dengesizdi ben okurken sinir olmuştum mesela Hocam Türkiye'de 2006 gibi cidden Marvel çizgiromanları sayı sayı satılıyordu eski okurlar diyordu. Hatta tüm çizgiromanları karışık birşekilde bir araya getirip kitap şekline getiriyordu bir tane Türkçe yayın evi. Dediğiniz gibi çizgiroman işi gerçekten çok pahalı. Variant çizgiroman kapakları,ilk baskı,orijinal kapak,yazar imzasına kadar değişiyor fiyatları. Vertigo ve Archie Comics'in neredeyse hiçbir çizgiromanı Türkçe'ye çevirilmediği için (Vertigo'da Sandman serisi çevirilip satışa sunuldu mu bilmiyorum) internetten okuyorum. Marvel çizgiromanları ise çıkacağı gün E-Book olarak çıkıyor fiyatı makul bir seviyedeydi galiba 1.59 dolar veya 8 dolar ama E-Book olanı. DC evrenine gelen sürekli evren yenileme olayı yüzünden hevesim kalmadı denilebilir. Mesela şöyle örnek vereyim Rick Leonardi'nin çizerliğini yaptığı Peter David'in yazarlığını yaptığı 1994 senesinde çıkış yapmış bir tane çizgiroman 30 euroydu. Ama aynı çizgiromanın piyasada daha kolay erişilebilen Variant kapaklı hali Türkiye'de 125 liraydı. Satışı bulunmayan çizgiromanları internetten okumak daha makul bir tercih bence.

Bu dönemde gerçekten meraklısı olmak lazım yoksa çekilecek dert değil.

(Gerçi bu neredeyse her şey için geçerli)

Peki buna ne demeli?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…