Anime nedir? Neden izlenir?

Sonic?

Evet sevgili dostum, hayatımda hiç anime izlememiş ve neden izlendiği hakkında konuşmanın bile saçma geldiği ve bu saçmalığın anime çizgi filmlerin normal çizgi filmlerden bir farkının olmadığını düşünerek bu tür konuları tartışanlara yılgın bir hoşgörüyle önemsemekten çıkıp aniden aklıma gelen anime furyasının bu denli çok tutmasının sebebini araştırıken bu rehbere denk geldim ve az önce hayatımda ilk kez death note animesini izledim. En beğenilenler arasında olmasından da kaynaklanacak ki diyalogları ve değindikleri konu oldukça iyi. Teşekkürler ediyorum animeci dostum

Araştırıldığı takdirde çok iyi animeler var. Animelere veya mangalara çizgi film olarak bakılmasının sebebi biraz da nereye baktığınıza bağlı. Anime olarak öyle çok ciddi seriler izlemedim ancak manga olarak sert, karanlık ve acımasız dünyası ile Berserk'i, sağlam felsefesi harika çizimleri ve gerçekçi ciddiyeti ile de Vagabond'u öneririm.

Animelerin en büyük sorunu bence özgün olmamaları. Hikaye özgün olsa karakterler özgün olmuyor, karakterler özgün olsa hikaye özgün olmuyor. Bu iki şartı sağlayan animeler güzel oluyor zaten. Sırf bu yüzden anime izlemeyi neredeyse bırakıp mangalara geçtim ama şu anda manga için aynı şey söz konusu. Kaliteli yapımları okuyunca/izleyince geri kalanları onların kopyaları oluyor genelde. İstisnalar vardır elbet ama bunca yapım arasında kayboluyorlar. Yakında manga okumayı da bırakacağım sanırım. En son Ousama Ranking izlemiştim, diğer animelerden farklı olduğu için bayağı sarmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…