Ben sevmiyorum midem bulanıyor. Her zaman dediğim gibi izleyene saygım var ama etrafta sanki allahını savunuyormuş gibi izlediği animeyi savunan insanlara gram saygım yok.
Sadece bir arkadaşımın önerdiği animeyi bitirdim. Onda ise çoğu anime de olan tatlı gösterilmeye çalışan kızlar, samimiyetsiz mimikler yoktu. Gayet heyecanlı hikayesi güzel uğraşılmış bir animeydi. Onun dışında böyle anime pek görmedim hatta hiç görmedim. Kitle neyi seviyorsa izlenmek için onu yapıyorlar.
Hayal ürünü olduğu için atıp tutması ve fantezileri yansıtması daha kolay. Bu hem aşk, hem dram, hem aksiyon hem de aklınıza gelebilecek her konu için geçerli.
Batı yapımı çizgi filmlerden farkı bu fantezileri çok daha belirgin işlemesi ve episodik olmaması. Zaten bu yüzden çok daha derin ve detaylı oluyorlar.
Mesela hiçbir Batı yapımı film/dizi beni Kimi no Suizou wo Tabetai kadar kendine çekememişti. Bunun sebebi ise animelerin fanteziyi (bu filmde "yaşam") çok daha kabul edilebilir kılmasıydı. (En son film arşivimde 700 film vardı. Öyle 2-3 film izleyip sonra ahkâm kesenlerden değilim.)
Anime eğlenceliyse ben almayayım. Gerek yok. Kendini tatlı göstermeye çalışıp "uWu" diyen japon kızlarıyla eğlenmiyorum. Daha güzel şeyler var eğlenecek. Metal dinliyorum karşı değilim.
Anime eğlenceliyse ben almayayım. Gerek yok. Kendini tatlı göstermeye çalışıp "uWu" diyen japon kızlarıyla eğlenmiyorum. Daha güzel şeyler var eğlenecek. Metal dinliyorum karşı değilim.