ANKAmall'da 70mm IMAX salonu var mı?

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
Merhaba, Nolan'dan Oppenheimer için biraz bakınırken TikTok'ta 70mm filmlerin kullanılması dikkatimi çekti. Acaba Türkiye'de de bu salonlardan var mıdır diye araştırmaya başladım.

Pek bir kaynakta bu yazmıyor ama Vikipedi'de Ankara ANKAmall AVM IMAX salonunun 70mm film oynatabildiği yazıyor. Recep Baltaş'ın konusundaki yanıtı gördüm ancak Vikipedi'deki bilginin doğruluğu hakkında emin olamadım.

Gerçekten ANKAmall IMAX 70mm "FİLM" oynatabiliyor mu? Yoksa 70mm standartta dijital mi oynatıyor? Yoksa hiçbir türlü 70mm yok mu?

Hazır işin gurularını toplamışken Türkiye'de Lazer IMAX salonu olup olmadığını da sorayım.
Örneğin İzmir Hilltown AVM'deki Starium salonlarda "6P 4K RGB Laser projektör" kullanılıyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla ben yok diye biliyorum laser 70mm imax olsa oppenhaimer için ankaraya bile gelebilirim😂

Maalesef beyler Türkiye de yokmuş en yakın çek cumhuriyetinde :)

Dosya Ekleri

• IMG_7438.png
    IMG_7438.png
    163,6 KB · Görüntüleme: 1.181
Son düzenleme:
Valla ben yok diye biliyorum laser 70mm imax olsa oppenhaimer için ankaraya bile gelebilirim😂

Maalesef beyler Türkiye de yokmuş en yakın çek cumhuriyetinde :)
Aslında cevabı konuyu açtığım gece almıştım ama konuda güncelleme yapmadım. Bahsedildiği gibi 70mm IMAX ülkemizde yok. Sadece IMAX'i bile Dijital, Lazer ve Film olarak 3'e ayırabiliriz.

Ülkemizde en azından 1 tane Lazer IMAX olsaydı o bile fazlaca tatmin ederdi. Cineverse Starium salonlarındaki Christie Reallaser projektörler gerçekten güzel görüntü veriyor ancak gözlük dezavantajı var.

Türkiye'de dijital projektörlerle IMAX gösterimi dışında sinemada IMAX izlemenin bir yolu yok.
Salona göre kalitenin ne kadar değişeceğini bilmiyorum ama Türkiye'deki IMAX salonlarının kapasitesi de aşağıdaki gibi.

1- Paribu Cineverse Mavibahçe IMAX - 456 Koltuk
2- Paribu Cineverse Akasya IMAX - 427 Koltuk
3- Paribu Cineverse Marmara Park IMAX - 388 Koltuk

şeklinde devam ediyor.

Baknz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Baknz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum İlker hocanın anlattığı gibi. Ülkemizde 1.9:1 çift projeksiyonlu sistemle izleyeceğiz.

Ancak şu yorum dikkatimi çekti. Vikipedi'deki bilgi doğruymuş ama uzun yıllardır güncel değilmiş anlaşılan.
1689800562438.png

Bakalım, ben de Mavibahçe IMAX'te izleyeceğim. En son Spider-Man'e gittiğimde görüntünün gereksiz büyüklüğü canımı sıktığından pek odaklanamamıştım filme. Bir de perdeyi tam kapatmıyordu malum.
Umarım sinemanın teknik ekibi gerekli kontrolleri yapmıştır da filmin yayınlanmasından sonraki gireceğim 10. seansta bir sorun yaşamam. 2 projeksiyon zaten günlerdir üst üste filmleri oynatıyor. İki seans arası molası 20-30dk garibimin.

Durum ilker hocanın anlattığı gibi. Ülkemizde 1.9:1 çift projeksiyonlu sistemle izleyeceğiz.

Ancak şu yorum dikkatimi çekti. Vikipedi'deki bilgi doğruymuş ama uzun yıllardır güncel değilmiş anlaşılan.
Eki Görüntüle 1869088

Bakalım, ben de mavibahçe IMAX'te izleyeceğim. En son Spider-Man'e gittiğimde görüntünün gereksiz büyüklüğü canımı sıktığından pek odaklanamamıştım filme. Bir de perdeyi tam kapatmıyordu malum.
Umarım sinemanın teknik ekibi gerekli kontrolleri yapmıştır da filmin yayınlanmasından sonraki gireceğim 10. seansta bir sorun yaşamam. 2 projeksiyon zaten günlerdir üst üste filmleri oynatıyor. İki seans arası molası 20-30dk garibimin.

Filme gittiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı