Ankara'da mühendislik önerisi

umutsuzumutlu

Zeptopat
Daha fazla  
2022 AYT'de bilkent makine ya da endüstriyi puanım tutuyor ancak önümüzdeki yıllardaki ücret artışları bu tercihimde düşünmeme sebep oluyor. 31000 puanım var şehir dışında malum kiralar masraflar... Ankara'da önerebileceğiniz mühendislik var mı?

Ankara'da önerebileceğiniz mühendislik var mı?
Öncelikle sen hangi alanda mühendislik okumak istiyorsun? Ancak genel olarak şu kanıya varabilirim; senin sıralamanda, geçen seneye göre, devlet üniversitesi olarak çoğunlukla Gazi ve AYBÜ geliyor. Düşük ihtimal de olsa Hacettepe de gelebilir. Konuda Makine ve Endüstri'yi örnek vermişsin, ben de onlara göre örnek vereyim.

Endüstri Mühendisliği için geçen yıl;
  • Gazi'nin İngilizce bölümü 38900, Türkçe bölümü 54200'den kapatmış.
  • AYBÜ 68000'den kapatmış.
  • Ayrıca Başkent Üniversitesi'nin tam burslu bölümü de 54800'den kapatmış.
  • Hacettepe'nin İngilizce bölümü de geçen yıl 28600'den kapatmış, düşük bir ihtimal de olsa gelme ihtimali var denebilir.
Makine Mühendisliği için geçen yıl;
  • Gazi'nin İngilizce bölümü 47400'den, Türkçe bölümü de 64000'den kapatmış.
  • AYBÜ 77500'den kapatmış.
  • Hacettepe 29500'den kapatmış.
  • Başkent Üniversitesi'nin tam burslu bölümü de 66800'den kapatmış.

Son düzenleme:
Öncelikle sen hangi alanda mühendislik okumak istiyorsun? Ancak genel olarak şu kanıya varabilirim; senin sıralamanda, geçen seneye göre, devlet üniversitesi olarak çoğunlukla Gazi ve AYBÜ geliyor. Düşük ihtimal de olsa Hacettepe de gelebilir. Konuda Makine ve Endüstri'yi örnek vermişsin, ben de onlara göre örnek vereyim.

Endüstri Mühendisliği için geçen yıl;
  • Gazi'nin İngilizce bölümü 38900, Türkçe bölümü 54200'den kapatmış.
  • AYBÜ 68000'den kapatmış.
  • Ayrıca Başkent Üniversitesi'nin tam burslu bölümü de 54800'den kapatmış.
  • Hacettepe'nin İngilizce bölümü de geçen yıl 28600'den kapatmış, düşük bir ihtimal de olsa gelme ihtimali var denebilir.
Makine Mühendisliği için geçen yıl;
  • Gazi'nin İngilizce bölümü 47400'den, Türkçe bölümü de 64000'den kapatmış.
  • AYBÜ 77500'den kapatmış.
  • Hacettepe 29500'den kapatmış.
  • Başkent Üniversitesi'nin tam burslu bölümü de 66800'den kapatmış.
Benim idealim bilkkent Ti ama galiba giremiyorum makine önceikli tercihim. Diğer ünversitelere bakacağız artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı