Keçiörende 22-23 sene yaşadım. Ankara Üniversitesi sanırım okul, değil mi? Öyleyse yemekhanesi var diye biliyorum, oldukça ucuza (3-5 lira) öğle yemeğinizi yersiniz. Yurtta kalacaksanız diğer yemekler de tamamdır. Pandemi nedeniyle otobüs dolmuş kullanmıyorum, fiyatlar nasıl oldu bilmiyorum, arkadaşların dediği gibi abonman falan gelmiş sanırım. Her gün binseniz bile 100 lirayı geçmez sanıyorum.
Arkadaşlarınızla muhtemelen Kızılay veya Bahçeli gibi yerlerde buluşursunuz. Sabah saati otobüsle gitmek zordur. Trafik çok olur, 1 buçuk saate kadar sürer. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde metro daha hızlı götürür, trafik yoksa otobüs daha hızlı götürür. Ucuz mekanlar bulabilirsiniz, çok pahalı mekanlar da. Biraz keşfetmeniz lazım.
Haftada 2 gün 30 liraya (ortalamanın bir tık üstü bir fiyat) yemek yeseniz ayda 240 lira eder. 500 liraya, yurt hariç, yaşarsınız gibi duruyor. Tabi yurt çıkmazsa çok daha fazla olacaktır. Ankara sıkıcı bir şehir, fazla aktivite olmadığı için çok harcamazsınız.