Ankara'da üniversite okumanın öğrenci için aylık masrafı nasıl olur?

Kira 3.000 TL 1+0 - 1+1 (lokasyona göre yükselir)
Aylık yemek 1.500 - 3.000 TL.
Elektrik + doğal gaz + su + internet = 1.000 TL.
Aylık olarak masrafı 5.500 TL bulur. Yemeği çok yiyorsanız 3.000 TL'den hesaplayabilirsiniz.

3000 kira?

Kyk falan çıkmazsa barınma zaten 8-10k bandında.

Evet. Kira lokasyona göre değişiyor niye şaşırdın ki? Adam 3+1 kalmayacak. 1+0 veya 1+1 evde kalacak. 3000'den başlar 4-5-6'ya kadar yolu var.

Hocam yine Ankara gibi bir şehirde 3000 kira çok düşük kaldı ki o fiyata ev bulsanız bile girip çıkarken gasp edilme ihtimalini de hesaba katmak lazım.

Hocam daha detaylı açıklar mısınız?

Şöyle söyleyeyim hocam. Etlik çok lüks bir yer değil, genelde orta halli aileler kalıyor. Bahsettiğim daire de 1+0.5 gibi bir şey aşırı küçük. Odada sadece yatak ve dolap var 2 kişi yan yana zor duruyor. 3000 TL'ye kira çok zor.

Hocam çinçin, yenidoğan mahallesi Altındağ'a bağlı orada kiralar ucuz. Çinçin mahallesi için tehlikeli mahalle falan derler ama bir tehlikesi kalmadı hocam.

Hala tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmez bence. Ki tehlikeyi geçsek bile ortamı iyi değil.

Ben bir zamanlar KYK'da kalmıştım, 6 kişilik odada kalmak kadar beter bir şey yaşamadım hayatımda. Masrafını bana sorarsan neredeyse bir hiç ama hiç değmez.
Hocam siz arkadaşlara bakmayın kirayı çok yüksek söylüyorlar. Sahibindene girin 1+0 daireleri aratın zaten 4-5k arası değişiyor lokasyonuna göre seçersiniz. Ben 3.000 TL'ye de ilanlar gördüm fakat mahallesi iyi değil yoksa ev şahane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…