Ankastre Kablo Bağlama

Lord Cruiser

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben kopmalar olduğundan dolayı CAT 6 kablo ile ankastreden eve gelen kabloyu değiştirmek istedim. Mavi ve mavi beyaz renkli iki kabloyu RJ 11 jakına çaktım. Modeme taktım. Sonra bizim ev tek daire olduğu için (müstakil) ankastre komple bana aittir düşüncesi ile 3 numaralı porta bağladım ama DSL sinyali yok. Söktüğüm yeri net olarak hatırlamıyorum ama 6 ya da 7 numaraydı diye hatırlıyorum. Bu işin içinden nasıl çıkarım? Avometre ile hattı tespit edebilir miyim?

Ankastreye kaç tane kablo geliyor acaba? Patch panel penseniz varsa tek tek deneyebilirsiniz bütün portları.

Ankastreye bağlanmış kablolar aslında kolay bir şekilde görünebiliyor. Ama saha dolabından gelen bütün kabloları ankastredeki bütün portlara bağlamışlar ise, dediğim gibi hepsini tek tek denemekten zarar gelmez.

Beceremezseniz de servis sağlayıcınız ile görüşün, gelip bir baksınlar, hangi portu kullanmanız gerektiği ile ilgili bilgi versinler. Çünkü bildiğim kadarıyla, sadece ankastreye kadar gelen kablolara bakıyorlar, ankastreden sonrasına bakmıyorlar. En azından hangi portu kullanacağınızı öğrenip, ona göre ilerleyebilirsiniz.

Ankastreye kaç tane kablo geliyor acaba? Patch panel penseniz varsa tek tek deneyebilirsiniz bütün portları.

Ankastreye bağlanmış kablolar aslında kolay bir şekilde görünebiliyor. Ama saha dolabından gelen bütün kabloları ankastredeki bütün portlara bağlamışlar ise, dediğim gibi hepsini tek tek denemekten zarar gelmez.

Beceremezseniz de servis sağlayıcınız ile görüşün, gelip bir baksınlar, hangi portu kullanmanız gerektiği ile ilgili bilgi versinler. Çünkü bildiğim kadarıyla, sadece ankastreye kadar gelen kablolara bakıyorlar, ankastreden sonrasına bakmıyorlar. En azından hangi portu kullanacağınızı öğrenip, ona göre ilerleyebilirsiniz.
Ben resmi attığımda sizi etiketleyeceğim. Teşekkürler.

Fotoğraf atmaktan vazgeçtim. Sanırım elektirikçi çağıracağım. Konu kapanabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı