Ankastreden modeme DSL olarak CAT 6 kablosu nasıl çekilir?

MindTricks05

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar başlıkta olduğu gibi yapmayı düşünüyorum. RJ11 jakını sıkma pensesi ile, diğer ucundaki pinleri de ankastreye Krone bıçağı ile çakacağım.
10 metresi dışarıdan gelecek, toplam mesafe 14 metre. Ugreen marka kablolar önerilmiş fakat 15 metre piyasada kalmamış. Bu yüzden almak istediğim CAT 6 kablosu Amazon.com.tr, iki ucunu da kesip dediğim gibi yapmayı düşünüyorum, fiyat performans olarak nasıldır sizce? İlla STP alınmalı mıdır? Başka önerdiğiniz bir CAT6 var mı?

1732448680786.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev içerisinde eğer yanından elektrik kablosu felan geçmiyorsa, elektromanyetik enterferans yayan cihazlar yoksa STP'ye gerek yok. İllaki STP kablo kullanacaksanız da size kalmış, kullanabilirsin. Fakat STP kablo kullanırsanız buna uygun metal gövdeli ve shield bağlantılı RJ45 jack kullanmalısınız, tabi taktığınız dişi soketin de metal olması gerekir ki tüm kablo shieldinde toplanan parazit toprağa aktarılsın. STP kabloyu normal plastik RJ45'e bağlamanın bir faydası da olmaz. UTP yada FTP al geç.

Ev içerisinde eğer yanından elektrik kablosu felan geçmiyorsa, elektromanyetik enterferans yayan cihazlar yoksa STP'ye gerek yok. İllaki STP kablo kullanacaksanız da size kalmış, kullanabilirsin. Fakat STP kablo kullanırsanız buna uygun metal gövdeli ve shield bağlantılı RJ45 jack kullanmalısınız, tabi taktığınız dişi soketin de metal olması gerekir ki tüm kablo shieldinde toplanan parazit toprağa aktarılsın. STP kabloyu normal plastik RJ45'e bağlamanın bir faydası da olmaz. UTP yada FTP al geç.
Teşekkürler, attığım UTP kabloyu alıp RJ11 çakacağım, eksiği 24 awg olması sanırım ama bakır kalitesi iyiyse sorun olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı