Anker Q30 vs Q35

Oğulcan Öz

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni kulaklık alma niyetindeyim. iPhone 11 ve Apple Music kullanıyorum. Anker Q30 ve 35 arasında kaldım. Ses kalitesi hangisinde daha iyi? Karşılaştırmaları izledim ancak herkes farklı bir şey diyor. Q30 mu daha mantıklı yoksa 35 mi?

Q35'in bassı daha fazlaymış ama abartı bir bass olduğunu ve Q30'un sesi daha dengeli diyen birçok kişi gördüm, o yüzden bu ikisinden Q30'u tercih etmiştim.

Sonra biraz daha araştırınca şu kulaklığın daha iyi olduğunu duydum: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B7NBXWDV/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Bırak Q30'u 5.300 liralık Q45 ile karşılaştırılıyor çoğu yerde. Yurtdışındaki fiyatlara bakınca da biri 100 dolarlık biri 80 dolarlık bir kulaklık, üstelik Q30'dan 300-400 lira daha ucuza geliyor. Bir bak derim ben bugün Q30'u iptal edip bunu sipariş verdim. Tek sorun gelmesi 1 hafta civarı sürecek ama acelem yok.

Hocam riske girmek istemiyorum o yüzden yurtdışından sipariş vermek istemiyorum. Bana yurtiçinden alabileceğim farklı bir kulaklık önerebilir misin?

Hocam riske girmek istemiyorum o yüzden yurtdışından sipariş vermek istemiyorum. Bana yurtiçinden alabileceğim farklı bir kulaklık önerebilir misin?
Nasıl bir risk hocam? Amazon çok güvenilir bir platform. Ben yurtdışından birçok kez elektronik ürün aldım ve sorunsuz geldi. Sorun olursa da sonuna kadar yardımcı olacaklarına eminim. Geçen hafta 24'lü maden suyu almıştım. Sadece 4 tanesi patlak geldi ve desteğe yazdığımda kanıt bile istemeden tüm kolinin parasını iade ettiler.

Bu fiyata daha iyisini bulabileceğini sanmıyorum ama yurtiçinde en mantıklısı Q30 olacaktır diye düşünüyorum.

Bozuk çıkma veya kısa süre sonra bozulma ihtimaline karşı endişeliyim. En azından Anker'in yurtiçinde garantisi de var. Anker Q30 ve 35'i bana müzisyen bir arkadaşım önerdi o yüzden ikisi arasında kaldım. 1More markasını sordum ancak hiç duymadığını söyledi. Q35'in ses kalitesi ve Q30'un gürültü önleme özellikleri arasında takıldım kaldım.

Normaldir hocam genel olarak pek ünlü bir marka değil. Anker'in dünya çapında reklam bütçesi daha fazla fakat temele bakınca ikisi de Çin malı.

Bozulma ihtimalinde haklısınız muhatap bulmak zor olacaktır. Benim bugüne kadar hiç garanti devam ederken bozulan (benim suçum olmadan tabii) bir elektronik ürünüm olmadı açıkçası, o yüzden o konuyu pek kafaya takmıyorum. Siz endişeleniyorsanız Q30 daha iyi bir seçim olacaktır. Q30 dememin bir sebebi de Amazon'da 2.500 liraya satılıyor olması. Q35 PttAVM ve Trendyol gibi yerlerde çok cüzzi bir farkla satılıyor ama ben garantici olacaksam her zaman Amazon'u seçerim, tabii satan Amazon'un kendisi olmalı.

Amazon'dan alacağım zaten orası kesin. Amazon dışında hayatta bir şey almadım. Önceki Sony kulaklığımı da oradan almıştım zaten. Peki Q30 demenizin sebebi ne? Q35 LDAC desteği bakımından daha iyi diyorlar.

Telefonunuz Android ise ve LDAC'i hissedecek kadar yüksek Kbps şarkılar dinleyecekseniz fark yaratabilir fakat Spotify, YouTube vs. gibi gündelik kullanımda zaten LDAC destekleyecek kadar yüksek Kbps ile müzik dinlemiyoruz hocam. Bende iPhone 12 var zaten Apple cihazlar LDAC desteklemiyor bile. Çok teknik bir mesele ve çoğu kullanıcı farkı anlamıyor bile diye biliyorum.

iPhone 11 kullanıyorum. LDAC desteği yoksa o zaman dediğiniz gibi Q30 almak daha mantıklı olacak. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Q30 yerine Q35 değil de, daha premium görünüş ve malzeme kalitesi, daha iyi ANC, daha büyük pedler vs için Q45 düşünülebilir, fakat 1.500 lira fiyat farkı var. Q45'in beyaz renkli modeli benim bile aklımı çeliyor açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…