[Anket] Korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
105
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- Intel Core Ultra 9 285K İşlemci
- ASUS ROG STRIX Z890-F Gaming WiFi Anakart
- Gainward RTX 5080 Phoenix Ekran Kartı
- G.SKILL 48GB TRIDENT Z5 CK DDR5 8600MHz CL40 RGB CUDIMM RAM
- Lian Li O11D EVO RGB Kasa
- Arctic Liquid Freezer III 420mm AIO
- Samsung 980 Pro 500GB SSD
- Samsung 980 Pro 1TB SSD
- KIOXIA Exceria Pro 1 TB SSD
- WD Black SN810 500GB SSD
- MSI G274QPF-QD 170 Hz 2K
- Acer Nitro VG271P 27" 144 Hz
- Samsung Odyssey G3 27" 165 Hz
Meslek
Technopat Haber Editörü
Merhabalar, bilindiği üzere bu zamana kadar korsan oyunlar için (satışta olmayanlar hariç) teknik destek sağlamıyoruz. Bununla ilgili birçok üye geri dönüş sağlıyor ve korsan oyunlar için teknik destek verilmesini talep edenler de var, aynı işleyişin devam etmesini isteyen de.

Oyun fiyatlarının alım gücünü zorlaması gibi bazı unsurlar var ve bu konuyu tamamen üyelere, yani sizlere bırakıyoruz.

Sizce; korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi, yoksa açık mı bırakılmalı?

İsteğinizi ankete, yorumlarınızı ise konuya cevap olarak bildirebilirsiniz. Anket cevabı esas alınacaktır.

Bazı koyulabilecek kurallar;
  • Korsan oyun önerisi yapmak yasak olacak
  • Korsan oyun indirme bağlantısı vermek yasak olacak
  • Korsan oyuna destek için maddi kriter
*Önerilerinizi belirterek ek anket seçenekleri talep edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatörler, popüleritelerinin azalmasından veya yetkilerinin alınacağından korktuğundan karşı görüşte olmaları normal. Recep, yıllardır aynı şeyi söylüyor zaten. Ben de yerinizde olsam karşı görüşte olurdum ama kullanıcıların kaybedecekleri bir şeyleri yok.

Moderatörler, popüleritelerinin azalmasından veya yetkilerinin alınacağından korktuğundan karşı görüşte olmaları normal.
Konuların açık olması moderatör popülerliğini etkilemez. Popülerliğe de ihtiyacı yok. Karşı görüşte olması da yetkileri etkilemez.
Ayrıca anket ile üyelere sorulması ve buna göre karar verilmesini söyleyen kişi de @Recep Baltaş .

Korsan moderatör mü gelecek foruma? Moderatörlere dokunan bir şey olmayacak. İş yükünü bile rahatlatabilir. Ahlaki olarak uygun olmaması dışında, kayıp edilen şey nedir peki?

Yazılımlarda fiyat eşiği daha düşük. Fiyat eşiği yüksek olanlar da profesyonel kullanım amaçlı yazılımlar, onları da bir zahmet kullanan satın alsın. Üzerinden para kazanıyor sonuçta.
Mesela, diyelim ki bir ev kullanıcısı dosyalarını kaybetti.
Çok önem verdiği fotoğrafları silindi, gitti...
Dosyalarını kurtarmak istiyor.
Populer olduğu için, iyi olabileceğini düşünüp, Rufus'un ücretsiz sürümünü indirdi. Fakat program, kurtarmada başarılı olamadı.
E kullanıcının bütçesi yeterince de yok diyelim. EaseUS gibi başarılı programlar da ücretli. (Çok az MB'den sonra ücretli)
Kullanıcı ne yapsın?

İş yükünü bile rahatlatabilir.
Yok öyle bir şey. Siz korsan oyun yardımı için foruma gelecek kişilerin bizim kadar nizami yazı yazacağını mı düşünüyorsunuz? Elinde sonunda iş yükü patlayacak ve kuralları esnetmek zorunda kalınacak.

''Gta beş CRack açılmuyor''a hazır olun.

"Süper Torrentçi" olabilir bence ünvanı Yani bir fikir, değerlendirin bence
Herhalde yeni bir alan açılıyor. "Baş Korsan", "Yardımcı Korsan" gibi rütbeler gelebilir. Değerlendirilmeli bence de.

Korsan ile alakasız konularda da destan yazıp, bir tane nokta koymayanlar oluyor. Bu açıdan fark olmaz. Denetim işinde, bu bir hayat gerçeği.

Ben her türlü karşıyım bu olaya. Hırsızlık normalleştirilmemeli. Bütün internet aleminde bu olaya engel olamayız. En azından, burada destek olunmaması taraftarıyım.

Bu arada şunu belirteyim: Technopat’ı Technopat yapan üretilmiş bir ürüne saygıdır. @Recep Baltaş @Ali Güngör bana korsan kullanmanın ne kadar yanlış bir şey olduğunu sizin Kafa Ayarı videolarınız öğretti. Cidden bu konunun açılmış olduğuna inanmak istemiyorum. O yazılımların arkasında emeği yok mu sayacağız cidden? İster 400₺ olsun ister 5₺ emek emektir. @Recep Baltaş Kafa Ayarı’nda korsan oyun kullananlara verilen yaratıcı cezalardan bahsederken GameDev Tycoon’un kendilerine gelen bir e postada “Oyunun kodları bozuk, sürekli batıyorum” diyen bir korsan kullanıcısına “Bozuk olan sizin ahlak kodlarınız” demişti. Hala Recep abinin ses tonu ile kulaklarımda çınlıyor bu dedikleri.

Ben ilerde yazılım üretmek istiyorum ve kimse kusura bakmasın ne ilerde emeğime göz diken insanları desteklerim ne de şu an onca verilen emek, uykusuzluk, yıllarca birikmiş olan deneyimin heba olmasını desteklerim.

Korsan hırsızlıktır. Ortada elle tutulacak bir nesnenin olmaması korsan kullananların hırsız olduğu anlamına gelmez.

Son olarak, umarım bu konu sadece üyelerin düşüncesini öğrenmek içindir ve asla korsana destek verilmeyecektir.

Kısa bir fıkra: İmamın biri Cuma günü hutbede “Kadınlarımız açık giyinmesin, onları uyarın. Kısa giyinmesinler” tarzında konuşuyormuş. Cemaatten biri çıkıp “Eee imam efendi, sen böyle konuşuyorsun da senin kız bu dediklerinin hepsini yapıyor” demiş. İmam da bunun üzerine lafı patlatmış “Bizim kıza da yakışıyor hani”. Bu gidiş buna döneceğiz.

Origin'de o sisteme benzer sistem var, fakat yine korsan deneyip satın almak daha mantıklı. Ki bazı arkadaşlarda Steam'de ininal ve benzeri kartlara iade konusunda çok sıkıntı yaşadılar. Uplay için de aynısı geçerli. Buna en yakın örneğim Skyrim Special Edition olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…