[Anket] Korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
105
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- Intel Core Ultra 9 285K İşlemci
- ASUS ROG STRIX Z890-F Gaming WiFi Anakart
- Gainward RTX 5080 Phoenix Ekran Kartı
- G.SKILL 48GB TRIDENT Z5 CK DDR5 8600MHz CL40 RGB CUDIMM RAM
- Lian Li O11D EVO RGB Kasa
- Arctic Liquid Freezer III 420mm AIO
- Samsung 980 Pro 500GB SSD
- Samsung 980 Pro 1TB SSD
- KIOXIA Exceria Pro 1 TB SSD
- WD Black SN810 500GB SSD
- MSI G274QPF-QD 170 Hz 2K
- Acer Nitro VG271P 27" 144 Hz
- Samsung Odyssey G3 27" 165 Hz
Meslek
Technopat Haber Editörü
Merhabalar, bilindiği üzere bu zamana kadar korsan oyunlar için (satışta olmayanlar hariç) teknik destek sağlamıyoruz. Bununla ilgili birçok üye geri dönüş sağlıyor ve korsan oyunlar için teknik destek verilmesini talep edenler de var, aynı işleyişin devam etmesini isteyen de.

Oyun fiyatlarının alım gücünü zorlaması gibi bazı unsurlar var ve bu konuyu tamamen üyelere, yani sizlere bırakıyoruz.

Sizce; korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi, yoksa açık mı bırakılmalı?

İsteğinizi ankete, yorumlarınızı ise konuya cevap olarak bildirebilirsiniz. Anket cevabı esas alınacaktır.

Bazı koyulabilecek kurallar;
  • Korsan oyun önerisi yapmak yasak olacak
  • Korsan oyun indirme bağlantısı vermek yasak olacak
  • Korsan oyuna destek için maddi kriter
*Önerilerinizi belirterek ek anket seçenekleri talep edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya çok linç yiyeceğim kesin ama söylemeden duramayacağım. Yurt dışındakiler 60 birim para vererek hemde daha az çalışarak burda köpek gibi çalışıp bir oyunu 420 birim paraya daha fazla çalışarak alıyoruz. Ben korsan oynamakta haksızlık göremiyorum. Paran varsa oynarsın yoksa oynamazsın gibi cidden saçma sapan şeyler yazmayın böyle birşey yok. Parası olan ile parası olmayan arasındaki fark ne? Az çalışmasımı? Emek vermemesimi? Hayır. Oyun oynayanların %30 - 50 arası 18 yaş altı, belki daha fazlası. 18 yaş altı ne kadar az emek vermiş olabilir? 18 yaş altı okuldan dolayı çalışmaz veya yazın çalışır okul okuyanlar. Yazın ne kadar kazanır diyelimki aylık 700. Ne yapacak bu parayla? O kadar para verip saçma sapan BF 5 mi alacak bunun içinmi çalışacak 3 hafta yaklaşık. Gereksiz muhabbet yapmayın lütfen yerden göğe kadar haklıyım.

"Korsan oyunlara teknik destek verilmeli mi?" diye başlık açmışsınız, verilmesiyle ilgili bir seçenek yok. Her iki seçenekte de destek olmadığı belirtiliyor. Bunun neyine oy verelim ki? Sorulan soruyla verilen şıklar alakasız.

Kilitlemek doğru olmaz konuyu bence. Ayrıca her şeyden önce lütfen "Yoksa parası oynamasın arkadaşım" gibi mantıkları lütfen konudan çıkaralım. Parası yok veya vermek istemiyor. Bu o kişiye kalmış bence.

Ayrıca "Evet verilmeli" seçeneği koymak da lazım bence ankete

Korsan oyun konusunda destek dediğimiz şey yaşanan sorunların çözülmesi için olabilir. Ama olabilir yani illa olmalı diye bir şey yok.

Fakat indirme linki, DLC linki veya şunu indir gibi bağlantı linki ve fikirler yasak olmalı. Çünkü korsan linkleri çok fazla zararlı yazılım bağlantısı da içeriri. Bence bunlar yasak olmak koşuluyla ve ayrı bir "Korsan Programlar" diye ayrıca bir bölüm açmak şartıyla olabilir diye düşünüyorum.

Yönetim kendisi destek vermeyeceğini kurallarda belirtmiş durumda. Değişebilir belki ama pek muhtemel değil. Buradaki olay birisi konu açtığında konunun direkt kapatılmasıydı. İsteyen normal kullanıcılar da yardımcı olamıyordu. Normal kullanıcılarının yardımına açılıp açılmaması.

Ortaokul öğrencisini bilemem dostum o kadar da.. Biriktirmez babası alır herhalde babası da alamıyorsa harçlığını biriktirir her türlü alır 30 TL biriktirmek en fazla 1 ay sürer.
Gerçekten oynamak istiyorsa biraz fedakârlık yapabilir.

Gears 5 gibi diğer oyun firmaları da azıcık gelirlerinden kıssınlar da 300-400 gibi astronomik fiyat biçmesinler. Hem daha çok satarsın. Adını andığım oyun 70 Euro bizde 92 TL.

Technopat'i sevdiğim yönleri git gide azalıyor. Önceden Türkçeye önem verilirdi, cezaları ağırdı artık cezalar hafifledi, reklamlar her yerden fışkırıyor, AdBlock olmadan durulmuyor. Korsana destek kesinlikle verilmemeli diye düşünüyorum, insanlarına hakkına girmenin bu kadar basit olmaması gerektiğini düşünüyorum. Oyunu yaparken deli gibi uğraşmak gerekiyor, paralar harcanıyor.

Konunun kilitlenmesini saçma buluyorum. Açık kalsın yardım etmek isteyen insanlar eder.
Evet korsan kullanmak kötü ve suç sayılacak bir şey fakat örneğin futbol oyunlarını her sene alamayacak insanlar var. FIFA/PES her yıl ortalama 200-400 TL arasında fiyatlarla çıkıyorlar, e normal olarak her insan alamıyor. Şimdi gelip de ''Alamıyorsa oynamasın!'' gibi yorumlar yapmayın çok saçma çünkü. Maddi durumu olan var olmayan var. Bizim işimiz yardımcı olmak sonuçta.

Burada önemli olan kişilerin kendi etik değeleri. Bir taraf adam gecesini gündüzüne katmış oyun çıkartmış verilmemeli diyor, diğer taraf ben bir oyuna nasıl 250 TL verebilirim ekonomik durumum ortada verilmelidir diyor. En mantıklı çözüm Technopat moderasyon ekibinin o konuda hakkında mesaj olarak "a" harfini bile yazmaması. İsteyen kişiler korsan oyuna/programa destek sağlayabilmeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…