Hocam bende aynı şekilde yıllar önce yaşanmış olaylar zihnime geliyor sürekli düşünüyorum keşke şöyle yapsaydım gibisinden. Sürekli bir yerlere dalıp eski yaşadığım olaylar beynimi kemiriyor acaba bende de anksiyete olabilir mi?
İlerleyen zamanlarda da sorabilirim. Bu arada ilaç markası vermek yasak mı bilmiyorum ama ben de sektörde en çok tanınan ilaçlardan birini kullandım 2 paket ama hiç faydası olmadı. Yani ne olumlu ne olumsuz sanki içmemişim gibi fayda etmemişti. Bende bıraktım. Bugün çok fazla vaktim yok o sebeple ilerleyen zamanlarda bu gönderi altında konuşabiliriz.16 yaşındayım Yaşamıştım, şimdi ilaç tedavisi alıyorum beni rahatlatıyor birazda olsa şu an. Beni günden güne yiyordu, hergün binbir türlü düşünce Kendi karakterimden çıkıyor bambaşka bir insanmışçasına algım değişiyordu.
Geceliğin yattığımda sabahın körüne kadar düşünmekten aklımda patlıyordu. Dayanayamayıp ağlıyordum yada sinirlenip kendi kendime durumdan çıkmak için çözüm yolları arıyordum.
Birisi bana karşın birşey yada başkasına karşı dediği herhangi birşey benim aklımda günlerce kalıyordu. sorgulayıp kendimde ne çağrıştırıyor vb. gibisinden saatlerce düşünür dururdum.
Hayatım boyunca bir arkadaş ortamım çevrem olmadı kendi içimde kurduğum hayal dünyasında yaşamaya başladım, Gerçek dünya ile irtibatımı birnevi kestim, çevreye açılmak istiyordum ama düşünceler algım el vermiyordu. Dışarıda çalışırken vb. heryerde aklım ya hergün aynı düşünceler etrafında dönerdi. Duygusuz gibi yaşamaya başladım artık ölüpte kurtulayım artık dedim. O zamanlar bi kaç ilaç kullanıyordum çok etkisini göremedim. Artık kendi kendime olay durumlar dahada artmaya başladı.
Ne odaklanabiliyordum nede adam akıllı konuşabildim birisiyle. Kendi eksiklerimi gizleyip egoma yenilip çevrenin cehaletini sorguladım. Kendimi anca bu şekilde tatmin edebiliyordum.
Ama sadece kendimi kandırırdım. hem psikolojik hemde fiziksel olarak çokça etkiledi durum. Çok kötü kankam ya günden güne arttı durdu. Spesifik teknik yöntemler birde psikoterapi sayesinde büyük oranda azalttım iyiyim. Şu an zamanım yok daha fazla anlatamayacağım merak ediyorsan sorabilirsin kankam süreci
Selectra 50mg bilemiyorum sana ne ilaç verdiler. Hastalık şu şekilde yani durum ilerledikçe hastalığa insanın kendini yıpratmasına sebebiyet veriyor daha kötüye gitmeden ilaç gerekiyor tabi herkesin bu duruma düşme durumu farklı oluyor. Çevresel faktörler, aile ortamı yetiştirilme tarzı vb.Yaşadığımız şeyler tamamen insani duygu durumları. Hastalık diye isimlendirmek çok mantıklı gelmiyor bana. Ben insanlar beni başlıktan anlasın diye anksiyete yazmıştım
İlerleyen zamanlarda da sorabilirim. Bu arada ilaç markası vermek yasak mı bilmiyorum ama ben de sektörde en çok tanınan ilaçlardan birini kullandım 2 paket ama hiç faydası olmadı. Yani ne olumlu ne olumsuz sanki içmemişim gibi fayda etmemişti. Bende bıraktım. Bugün çok fazla vaktim yok o sebeple ilerleyen zamanlarda bu gönderi altında konuşabiliriz.
Benim tedavim prozac ve aripa ile devam ediyor. Benim ilk olarak kız meselesiyle başlamıştı. En kötü karar kararsızlıktan daha iyi demelerine bakmayın. İntiharın eşiğine gelmiştim bu olay yüzünden. Mutlaka bir uzmandan destek alın ve konuşabileceğiniz birilerini çevrenizde bulundurun. Bu sorunu yaşayan herkese çok çok geçmiş olsun. Umutsuzluğa sakın düşmeyin. Bir şekilde atlatılıyor.
Bu anksiyete mi bilmiyorum ama yurt dışına tasindigim 6 aydir her seyden korkuyorum sanki basima bir is gelecek birileri bir şey yapacakmis gibi en buyuk hayalim yurt dışına tasinmakti ama simdi cok korkuyorum en mutlu animda bile kendimi tedirgin hissediyorum.