Anlamsız düşük FPS sorunu

harbiMe

Hectopat
Acer Nitro 5 cihaz sahibiyim.
İşlemci: Intel i5 9300H.
Ekran kartı: GTX 1650.
RAM: 8 GB.
Windows 10 Pro.

PC özelliklerim gördüğünüz gibidir.
Lakin oyunlarda FPS'im olması gerekenden çok düşük. Örneğin LOL'de orta ayarlarda boş yerde 100 FPS'te iken kalabalık yerde 40'a kadar düşüyor.

Güç modu yüksek performans modunda.
NVIDIA denetim masasından her türlü ayarı denedim. 100 FPS'e kadar çıkarabildim. Bu bilgisayarın 150 ve üstünde stabil FPS alması lazım. (LOL)

Bilgisayarı bayağı kurcaladım sorun ne olabilir diye. Önce ThrottleStop ile oyun sırasında herhangi bir kısıtlama, limit durumu oluyor mu diye baktım. İşlemci stabil 4GHz çalışıyor. Afterburner ile ekran kartı kullanım değerine baktım. 180 FPS alan cihazımla aynı değer. (%25 civarı)

NVIDIA experiance programına girince ayarlarda bir şey fark ettim. Sistem özellikleri kısmında 1650 ekran kartını görmesine rağmen, shadowplay gibi özellikler "hazır değil" olarak gözüküyor. Desteklenmeyen madde olarak "800M ve üstü ekran kartı gereklidir" kısmı gözüküyor. 1650 zaten daha üst düzey bir kart. Driver'larım güncel.

Ne kadar baksam da sorunu bir türlü bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ultra ayarlara alıp dener misiniz bir de LOL'ü?
Denicem.

DDU ile güvenli modda NVIDIA sürücüsünü kaldırıp tekrar yükle. NVIDIA GeForce Experience üzerinden "Sessiz Mod, Battery Boost" ayarlarının kapalı olduğundan emin ol. En önemlisi prize takılı şekilde oyna.
Battery Boost özelliği gözükmüyor. Zannımca driver ekran kartını gt serisinden bi kart olarak gösteriyor. Driverı sil yükle yapıp bakıcam. Prize takılı oynuyorum.

İşe yaradı mı?
Format atıp denedim bir şey farketmedi.
Değerlerin o şekilde olması gerektiğini nerden çıkardınız? 8 GB RAM ve o işlemci ile çok da bir şey beklemeyin.
Değerlerin o şekilde olması gerektiğini i5 8300H 8GB ram gtx1050ti lı bilgisayarımın aldığı 160-180 fpsten çıkardım. :)
Bir üst nesil işlemci ve bir kaç üst nesil ekran kartıyla aynı oyun ayarları ve windows, nvidia driver ayarları ile daha düşük fps almam sizce de garip değil mi?

O işlemci dediğiniz işlemci de gayet performanslı bir işlemci. Bu konuda bilginiz var mı şüpheliyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu geçen yıla ait bir video, cihazınıza aynı özellikte bir cihaz ve geçen yıla göre bir sürü yama geldi, bunlar da günümüzde daha düşük performans alacağınız anlamına gelir. Ayrıca videoda botlar ile maç atılmış ve normalden daha yüksek FPS alınmış bu durumda. İşlemci konusuna gelirsek, LOL işlemci ağırlıklı bir oyundur ve 8300H ile 9300H arasındaki fark minimal düzeydedir. Daha yeni nesil olması çok fark oluşturacağı anlamına gelmez ve oluşturmuyor da. Ryzen 7 4800H ve RTX 2060 ile mevcut yamada 190-200 FPS zor alıyorum, oyun sonuna doğru 130lara kadar düştüğü oluyor. Burada bir şey yazıyorsam temeli vardır, bilgimden şüphe etmenize gerek yok. O cihazın 40FPS görmesi evet sorun, zira ben de buna aykırı bir şey yazmadım sadece beklentinizin yüksek olduğunu söyledim ve halen savımın arkasındayım.

Artı -1 Eksi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu geçen yıla ait bir video, cihazınıza aynı özellikte bir cihaz ve geçen yıla göre bir sürü yama geldi, bunlar da günümüzde daha düşük performans alacağınız anlamına gelir. Ayrıca videoda botlar ile maç atılmış ve normalden daha yüksek FPS alınmış bu durumda. İşlemci konusuna gelirsek, LOL işlemci ağırlıklı bir oyundur ve 8300H ile 9300H arasındaki fark minimal düzeydedir. Daha yeni nesil olması çok fark oluşturacağı anlamına gelmez ve oluşturmuyor da. Ryzen 7 4800H ve RTX 2060 ile mevcut yamada 190-200 FPS zor alıyorum, oyun sonuna doğru 130lara kadar düştüğü oluyor. Burada bir şey yazıyorsam temeli vardır, bilgimden şüphe etmenize gerek yok. O cihazın 40FPS görmesi evet sorun, zira ben de buna aykırı bir şey yazmadım sadece beklentinizin yüksek olduğunu söyledim ve halen savımın arkasındayım.

Ben zaten i5 8300H lı cihazımdan 30 40 fps yüksek beklemiyorum. Aynı fpsi alsa bile yeter, ki alması gerekiyor. Bir nesil alt işlemcili cihazımda 170 fps alırken az fark olsa da daha üst model cihazımdan neden aynı performansı beklemeyeyim? Model yükseltip düşük fps almam ve en azından düşük modelli cihazımın performansını beklememin nesi yanlış? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı