Anlık CPU frekans düşüşü

Mehmet Başer

Hectopat
Merhaba, bilgisayarımda Windows 10 Home Single Language sürümünü kullanıyorum ve formatlama işlemi henüz çok yeni (bahsi geçen sorun sebebiyle format attım), tüm sürücüler güncel. İşlemci frekansı yükteyken 3, 20-3, 40 seviyelerindeyken aniden 0, 38'e düşüyor ve 15-20 saniye takılı kalıyor CPU kullanımı anlık olarak %100'e ulaşıyor. Düşük GHz'de %100'de çalışınca sıcaklık 1-2 dk içinde 20 dereceye yakın artıyor. Bununla beraber oyunda ya da herhangi bir yük işleminde belirli bir süre aralığıyla tekrarlanıyor, genel olarak oyunun açılış sürecinde yaşanıyor. Donanımsal bir sorunla mı karşı karşıyayım yoksa yazılımla halledebilir miyim bilmiyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    272,4 KB · Görüntüleme: 95
  • 2.jpg
    2.jpg
    308,9 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
U harfli işlemciye sahip olduğunuzu varsayarsak ultrabook sahibisiniz ve thermal throttling olayından dolayı anlık işlemci frekansınız düşüyor olmalı.
Bu uygulama sayesinde işlemcinizi optimize edebilirsiniz.

U harfli işlemciye sahip olduğunuzu varsayarsak ultrabook sahibisiniz ve thermal throttling olayından dolayı anlık işlemci frekansınız düşüyor olmalı.
Bu uygulama sayesinde işlemcinizi optimize edebilirsiniz.
Frekansı mı sabitlemeliyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı