Anlık düşen SNR düşüşü

kuzgun521011

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, 24 Mbps VDSL internet kullanmaktayım. İnternetim durduk yere gün içerisinde birkaç defa gidiyor. Modem ara yüzüne baktığımda ise 9.8 olan SNR değerim 6'lı değerlere düşüyor. Modemi aç kapa yapınca düzeliyor. İç tesisattan veya altyapıdan kaynaklanan sorun modemi aç kapa yaparak düzelir mi? Sorun neden olabilir? Aydınlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2021-11-24 142441.png
    Ek Açıklama 2021-11-24 142441.png
    35,8 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, 24 Mbps VDSL internet kullanmaktayım. İnternetim durduk yere gün içerisinde birkaç defa gidiyor. Modem ara yüzüne baktığımda ise 9.8 olan SNR değerim 6'lı değerlere düşüyor. Modemi aç kapa yapınca düzeliyor. İç tesisattan veya altyapıdan kaynaklanan sorun modemi aç kapa yaparak düzelir mi? Sorun neden olabilir? Aydınlatırsanız sevinirim.
6 ya düşse bile sorun yapmaması lazım tesisat iyiyse. Hat bozulması (line attuation) fazla geldi biraz. Kabloda ek var mı, FTTB mi FTTC mi?

Hat zayıflamanız fazla, iç tesisatınızı değiştirmeniz gerekebilir. Sorgulama yaptığınızda mesafeniz ne kadar gözüküyor?

6 ya düşse bile sorun yapmaması lazım tesisat iyiyse. Hat bozulması (line attuation) fazla geldi biraz. Kabloda ek var mı, FTTB mi FTTC mi?
6.5 değerinde hiç bir şekilde sitelere girmiyor. Modem ara yüzünden snr değerini 9 yaptığımda biraz daha düzgün bağlantı elde edebiliyorum. Mesela 10 veya 8 gibi değerlere çektiğimde ya da kararlılık ayarını devre dışı bıraktığımda da internet sayfaları yüklenmiyor. Ek var mı bilmiyorum. Bina 5 yıllık. Bağlantı FTTC.
Hat zayıflamanız fazla, iç tesisatınızı değiştirmeniz gerekebilir. Sorgulama yaptığınızda mesafeniz ne kadar gözüküyor?
Sorgulama yaptığımda 526 metre mesafe gözükmekte. İç tesisatı cat 6 vb. bir kabloyla değiştirsem hat zayıflaması veya snr margin değerinde bir düzelme olur mu?

6.5 değerinde hiç bir şekilde sitelere girmiyor. Modem ara yüzünden snr değerini 9 yaptığımda biraz daha düzgün bağlantı elde edebiliyorum. Mesela 10 veya 8 gibi değerlere çektiğimde ya da kararlılık ayarını devre dışı bıraktığımda da internet sayfaları yüklenmiyor. Ek var mı bilmiyorum. Bina 5 yıllık. Bağlantı FTTC.

Sorgulama yaptığımda 526 metre mesafe gözükmekte. İç tesisatı cat 6 vb. bir kabloyla değiştirsem hat zayıflaması veya snr margin değerinde bir düzelme olur mu?
Mesafeniz hayli fazlaymış. 5 yıllık binada kabloların pek yıpranacağını düşünmüyorum ama kablolara bakma şansınız varsa ek, yıpranma vb. var mı diye bakın. Kablolar açıkta değilse 5 yılda kolay kolay bir şey olmaz. Sizin asıl sorununuz mesafeniz. Tabii değiştirirseniz fayda sağlar orası ayrı, bide kablonun modeme giren rj11 ucunu değişmeyi düşünebilirsiniz.

Kapasite düşük, hatta problem var. Modemi aç kapa ile ya da manuel SNR ayarlamayla müdahale edemezsin. 24 Mbps pakete 38 bin kapasite aliyorsun ki bu cok dusuk. Minimum 70-75 bin kapasite olmasi lazim. Yoksa altin alaşımlı kabloda cektirsen de boş.
Bunlar tarihi eser. İmkan varsa duz baglanti yaptirmanizi tavsiye ederim. Anlik SNR düşmesi, modem kadar olan hattan kaynaklanir.

Acaba kullandığım bu parçanın etkisi olabilir mi?
Mümkünse bunu kullanmayın, direkt modeme takın. Kablo açıktaysa ankastreden modeme "eksiz" şekilde cat6 kabloyla yeniletirseniz ciddi iyileşme olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı